Tuesday, March 23, 2010

Transformarea Americii

Revin cu o rasturnare de situatie in probema reformei sistemului de sanatate din SUA.
Vazand ca au pierdut cursa pentru Senat in Massachusetts cand nimeni nu se astepta, Obama si ai sai au realizat ca nu mai pot guverna cu slogane electorale si au trecut la fapte. Asadar, printr-un artificiu procedural au readus pachetul legislativ pentru reformarea sistemului de sanatate in sedinta comuna a celor 2 camere legislative. Urmarea: pachetul legislativ a fost votat duminica noaptea, diferenta fiind facuta de majoritatea larga pe care o au democratii in Camera Reprezentantilor.
De ce au fortat democratii pachetul legislativ, in ciuda opozitiei manifestate in sondaje si prin masivele miscari de protest cunoscute sub numele de Tea Party Movement?
Semnalul dat de alegerea lui Scott Brown in Massachusetts se traduce prin pierderea cu certitudine a alegerilor partiale din toamna de catre democrati, mai exact pierderea cu certitudine a majoritatii in Camera Reprezentantilor si posibil in Senat. Avand un for legislativ potrivnic, sansele presedintelui Obama de a-si impune agenda cu puternice accente socialiste ar fi nule.
Asadar, calculele echipei Obama sunt urmatoarele: daca tot pierdem, macar sa lasam ceva in urma care va schimba aceasta tara pentru totdeauna.
Se estimeaza ca, prin pachetul legislativ adoptat aseara, inca 15% din economia SUA va intra sub controlul Guvernului.
In incheiere, sugerez comentariul lui Neal Boortz, care explica urmarile pe care le va avea implementarea pachetului legislativ sus-mentionat:
http://boortz.com/nealz_nuze/index.html
Neil Boortz este un foarte apreciat comentator, de formatie libertariana.