Monday, January 31, 2011

Ambasadorul John Bolton analizează situaţia din Egipt

Obamacare, declarată neconstituţională



De ce Obama nu se compară cu Reagan

Jesse Jackson şi intervenţia etatistă pozitivă

Invitat la un summit al progresiştilor, Jesse Jackson admite că iniţiativa Primei Doamne de a schimba obiceiurile alimentare ale americanilor este o intruziune a Statului în vieţile indivizilor, dar una pozitivă. Omul nostru nu se opreşte aici. Pe lista lui pentru Moş Crăciunul progresiştilor se află şi alte categorii în care intervenţia etatistă ar avea, cică, un impact pozitiv:Sistemul de sănătate, educaţie, transporturi, crearea de locuri de muncă .Sună nobil, nu-i aşa? Guvernul în tot şi în toate, din moment ce omul de rând nu e echipat intelectual să-şi poarte singur de grijă.
Milton Friedman rezumă cum nu se poate mai bine nivelul de competenţă la care ne putem aştepta din partea Statului:
"If you put the federal government în charge of the Sahara Desert, in 5 years there'd be a shortage of sand."
Sigur, ar fi ridicol să ne aşteptăm ca Jesse să se încreadă în zicerile superficialului de Friedman sau alţii ca el.

Sunday, January 30, 2011

Un cetăţean îngrijorat răspunde apelului lansat de Janet Napolitano:activităţi suspicioase la Walmart

În urma apelului Secretarului Departamanetului de Securitate Intrioara(Department of Homeland Security) Janet Napolitano în care cetăţenii cu spirit civic erau încurajaţi să raporteze orice activităţi suspicioase în magazinele Walmart, iată că reacţiile nu au întârziat să apară. O multitudine de activităţi suspicioase au fost observate în şi în preajma magazinelor respective. Pentru a face mai uşoară munca agenţilor din cadrul Homeland Security, cetăţeanul respectiv a fotografiat scenele incriminante.
Avertisment: imagini şocante!
Sursa: Moonbattery http://www.moonbattery.com/archives/2011/01/suspicious-acti.html

Rush despre comparaţia Reagan-Obama

Human slam dunk

Friday, January 28, 2011

Chris Christie către sindicate:petrecerea s-a terminat!

În timp ce 40% dintre angajaţii companiilor care au primit derogări de la înrolarea în Obamcare sunt membri ai unui sindicat http://tiny.cc/u8u0l, Chris Christie continuă lupta cu sindicatele din New Jersey. De data asta, sindicatele poliţiştilor sunt cele vizate.
Postare cu subiect similar : http://teacheru.blogspot.com/2010/12/liberalii-din-new-jersey-au-cosmaruri.html



Thursday, January 27, 2011

Obama şi visul de aur al omenirii

În discursul despre starea naţiunii, preşedintele Obama ne-a educat în spiritul competitivităţii, prin două exemple:unul istoric-lansarea de către sovietici a primului satelit artificial al Pământului- şi celălalt inspirat din realităţile prezentului-exceptionalismul chinezesc. Fidel Castro şi Pol Pot au fost păstraţi ca arme secrete pentru campania electorală.

Wednesday, January 26, 2011

Cum ajuta banii contribuabililor americani la stimularea economiei.Sau nu

În plină recesiune, unele departamente din guvernul american au ales să ajute la stimularea economiei prin consum. Beneficiarii: companiile furnizoare de energie electrică. Cum funcţionează: bugetarul american, plătit să lucreze în slujba cetăţeanului plătitor de impozite, grăbit să rupă uşa instituţiei la sfârşitul programului, uită să mai acţioneze întrerupătorul. Facturile lunare pe care le plătesc instituţiile respective pentru consumul de energie electrică sunt de ordinul sutelor de mii de dolari, în unele cazuri depăşind chiar un milion. Un exemplu elocvent de responsabilitate a instituţiilor de stat atât de drage liberalilor.

iPhone şi oBama: două modele cam scumpe

Tuesday, January 25, 2011

Anca Cernea-Eliade din 1937, intelectualii de azi şi realitatea: piloţii orbi

De la un timp, circulă, forwardat cu zel de răspândaci şi de tovarăşii lor de drum, un articol de tinereţe al lui Eliade, Piloţii orbi. Textul a ajuns şi în inboxul meu. M-am gândit să reacţionez pentru că momentul este revelator pentru dificultăţile de raportare la realitate ale intelectualilor de ieri şi de azi, duşi de valul mentalităţii revoluţionare.
O poziţionare istorică: între virtute şi păcat
Perioada interbelica nu a fost Împărăţia lui Dumnezeu pe pământul sfânt al ţărişoarei noastre. Nu a fost altceva decât singurul interval de normalitate din istoria României. Nimic mai mult. Normalitate, aici pe pământ, nu înseamnă lipsa păcatului, greşelii, prostiei, viciului, minciunii, fanatismului, nedreptăţii. Înseamnă doar ca binele coexista cu răul. Coexistă înseamnă însă că moral, cultural, politic, răul nu deţine controlul total al societăţii şi al conştiinţelor. A fost loc în acea vreme şi pentru oameni mari, şi pentru realizări de geniu, şi pentru măreţie morală şi sfinţenie.
Deci, pentru cine are ceva noţiuni de istorie, nu e o mare noutate că lumea interbelică a produs şi oameni, fapte, scrieri penibile. Pentru mine, una, care nu cunoşteam acest text - si chiar am sperat că e vreo fraudă, că nu l-a scris Eliade...- el nu aduce vreo lumină nouă despre România din acea vreme, - singura noutate fiind aceea că trebuie să clasific textul însuşi, încă unul, în rândul unor scrieri interbelice penibile. Iar asta face parte de asemenea din realitatea pământească: chiar şi unor oameni mari, de geniu, chiar unora de talia lui Mircea Eliade, li s-a întâmplat să scrie şi cate o prostie, sa comită păcate, etc.
Marea problema a mentalităţii care l-a făcut pe Eliade să scrie aşa în 1937 e o raportare strâmbă la realitate.
Pe de altă parte, nu cred ca e o fapta bună să scoţi la iveala aceste alunecări de tinereţe, pe care, mai târziu, Eliade nu le-ar mai fi scris. Căci o altă caracteristica a realităţii terestre este ca oamenii se schimbă, pot fi nesăbuiţi la un moment dat, iar apoi să se înţelepţească, pot greşi, iar apoi sa se îndrepte, pot cădea în păcat, si apoi sa se căiască şi sa se ridice din nou. Sau, invers, oricât ar fi de buni şi de sfinţi şi de înţelepţi, se pot prăbuşi în orice moment.
Mentalitatea revoluţionară este o forma de revoltă împotriva structurii realităţii, o încercare de a evada din universul real, grevat de suferinţe, conflicte, imperfecţiuni, intr-o lume nouă, mai bună, fără clase, fără corupţie, fără boli, fără războaie, sărăcie, violenţă, poluare.
Gnoza imanentistă
Marea problema a mentalităţii care l-a făcut pe Eliade să scrie aşa în 1937 şi pe unii contemporani ai noştri să creadă că el avea dreptate atunci, şi chiar că articolul lui ar fi actual şi acum, este o raportare strâmbă la realitate. Este vorba, la urma urmei, de pierderea reperelor realismului creştin. Aceasta pierdere nu este desigur numai un fenomen românesc, ea aparţine unui context intelectual mondial, fiind rezultatul unor secole de erodare progresivă a gândirii occidentale. Ea a fost descrisă de Eric Voegelin, filosof politic, interbelic şi el, aproape necunoscut la noi. Voegelin a susţinut caracterul de gnoză imanentistă al ideologiilor totalitare, nazistă şi bolşevică, şi faptul că ele sunt o urmare logică a modernismului filosofic. (Wissenschaft, Politik und Gnosis, în engleză Science, Politics and Gnosticism), v. un rezumat AICI. Aceasta perspectivă este preluată şi dusă mai departe de Olavo de Carvalho, în studiile sale despre mentalitatea revoluţionară.
Aşa cum explica de Carvalho, (conferinţa în format video) mentalitatea revoluţionară este o forma de revoltă împotriva structurii realităţii, o încercare de a evada din universul real, grevat de suferinţe, conflicte, imperfecţiuni, intr-o lume nouă, mai bună, fără clase, fără corupţie, fără boli, fără războaie, sărăcie, violenţă, poluare, etc.
Desigur, lumea aceasta este doldora de rele. Şi Hristos a rostit cuvinte vehemente împotriva păcatelor şi compromisurilor morale ale lumii acesteia. Domnul nostru a precizat însă limpede că, aici pe pământ, răul şi binele vor rămâne amestecate, până când El însuşi va binevoi să se întoarcă în slavă şi să separe oile de capre, grâul de neghina, drepţii de păcătoşi.
Gnoza imanentistă este o rătăcire a omului care nu vrea sa se mai bizuiască pe credinţa în Cuvântul lui Dumnezeu, ci ar prefera să aibă el controlul asupra procesului de purificare a lumii, să definească el binele şi răul, să identifice şi să elimine păcătoşii, să construiască Împărăţia perfectă aici, pe pământ, nu în lumea de dincolo.
Mulţi oameni de bună credinţă, insuficient de înţelepţi, (in sensul religios al termenului, care cuprinde mult mai mult decât simpla virtuozitate de a jongla cu vorbe şi idei) au fost amăgiţi de acest tip de înşelătorie.
Parţial, e de înţeles. Cum să nu subscrii la denunţul imperfecţiunilor din societate, din oameni şi din lume, dacă ai standarde morale ridicate, spirit critic rafinat şi limba ascuţită.
Propovăduirea revoluţionară poate atrage iniţial cu acest denunţ, care, în sine, nu are nimic anormal. Ea merge însă mai departe, spre un delir de interpretare (diagnostic pronunţat de Olavo de Carvalho) spre explicaţii şi soluţii psihotice de tip: „de vină pentru corupţie, malnutriţie, boli, nedreptăţi, războaie, sunt capitaliştii, sau evreii”, etc. „Să-i eliminăm deci”, să "zdrobim orânduirea cea crudă şi nedreaptă", „să facem o lume nouă, perfectă”.
Un caz particular al mitului „noii lumi fără defecte” este şi aceea a revenirii la o lume perfectă ancestrală, - lume care nu a existat ca atare niciodată în istoria umană de după păcatul lui Adam. De exemplu, mitul "sfinţeniei satului românesc" şi soluţia revenirii la el, aşa cum reiese din textului lui Eliade: eliminaţi evreii, închideţi graniţele, interziceţi porumbul şi alcoolul, daţi ţăranilor peşte uscat, şi românii vor fi iar sănătoşi şi viguroşi ca la sfârşitul Evului Mediu – propune el. De parcă la sfârşitul Evului Mediu nu ar fi existat boli, intrigi, invazii, rătăciri, păcate, sărăcie; iar dacă existau nu erau printre români, iar românii pe atunci erau izolaţi etanş de lumea exterioară, total feriţi de microbi. (Ca să nu vorbim decât de aspectul material, cităm un studiu de Jean Fourastié despre realitatea vieţii tradiţionale din Franţa sec al XVII-lea - o lume în care perioadele de foamete şi de molime se succedau, revenind cel puţin câte 3 într-o viaţă de om; această viaţă dura în medie cam 50 de ani, fiecare tată văzându-şi cel puţin jumătate din copii murind înainte de a împlini 15 ani, etc. Suntem îndreptăţiţi să presupunem că nici viaţa satului românesc de pe la sfârşitul Evului Mediu nu era mult mai romantică)
Consecinţele concrete ale visării gnostice. Confruntarea cu realitatea
Lumea normală este imperfectă, omul este imperfect, asta face parte din definiţie, ţine de natura lucrurilor, ce nu poate fi schimbată prin măsuri politice, militare, poliţieneşti. Tot ceea ce omul poate face, (şi este destul de mult), este să caute mereu binele, să combată răul, sperând să ajungă la Împărăţia lui Dumnezeu, ştiind că ea nu este din lumea aceasta, ci din cealaltă. Aceasta era perspectiva sănătoasa, realistă, a creştinismului.
Trecerea de la normal la patologic se produce atunci când, pe baza constatării imperfecţiunii pământeşti, se propune distrugerea radicală a realităţii prezente, indiferent ce se pretinde a se pune ulterior în locul ei. Proiectul de lume propus de mişcarea revoluţionară, oricum, nu se va putea realiza niciodată. Fiind o utopie, este incompatibil cu structura realităţii. Dar asta nu-i diminuează capacitatea distructivă. Încercarea de a implementa proiectul este o crimă de proporţii istorice, pentru că distruge normalitatea.
Cum ştim, distrugerea lumii românesti interbelice, cu toate păcatele ei, nu a adus Împărăţia lui Dumnezeu pe pământ, ci mai degrabă, ne-a apropiat asimptotic de cea a Satanei. Cine era nemulţumit de imperfecţiunile normalităţii, a putut, în sfârşit, avea în faţă deplinătatea aproape absolută a răului. Era coruptă clasa politică interbelică? Bun, s-a rezolvat, au fost exterminaţi. Se lua şpagă? Poate, dar în comunism s-a luat totul. Ne exploatau capitaliştii şi străinii? În orice caz, s-a terminat şi cu asta, ne-au eliberat ruşii, şi am rămas sub cizma lor.
Daca normalitatea fusese prozaică, amestecată, plină de defecte, şi îi scârbise pe idealişti, iată că răul, prin proporţiile lui colosale, prin extinderea sa fără precedent, s-a apropiat, în felul lui, de absolut - de minus infinit, de infernal. A fost, fără îndoială, mult mai aproape de absolut decât normalitatea dinainte. Slavă Domnului că aceiaşi structură a realităţii, care nu permite binelui să fie absolut, aici pe pământ, nu permite nici răului sa fie chiar nelimitat!
Iar dacă urmele de viaţa inteligentă, vertebrată, rămase ascunse în societatea românească au supravieţuit totuşi în proporţie suficientă pentru a fi salvate de la extincţie, meritul istoric decisiv i-a revenit Europei Libere, şi, în mod deosebit lui Noel Bernard, israelian născut în România, care deşi nu era legat neapărat prin ADN de „satul romanesc”, a fost într-adevăr un mare erou şi martir al neamului nostru, şi ar trebui să fie recunoscut ca atare.
În comunism nu i se îngăduia binelui sa coexiste cu răul; s-a încercat eliminarea binelui din societate şi din oameni, prin exterminarea fizică a celor care îl apărau şi pervertirea conştiinţelor celorlalţi. Binele a supravieţuit mai mult ca excepţie prin eroismul şi înţelepciunea celor care s-au încăpăţânat să rămână fideli normalităţii. Dar nici astăzi, în societatea romanească de după 89, nu s-a revenit la proporţiile normale de bine şi de rău. Răul işi păstrează cu străşnicie privilegiile, porneşte totdeauna cu un avans, iar binele cu un handicap. Structurile răului dispun de poziţii de forţă, de sume nelimitate, de impunitate faţă de orice fel de lege; oricine încearcă să le atace monopolul de putere se expune la duşmănii sălbatice, la intrigi şi murdării din cele mai neruşinate, la un adevărat linşaj mediatic pe care acestea îl pot declanşa oricând, întrucât deţin mai toată presa, etc.

În cele ce urmează - despre discernămâtul moral al celor care citesc cu nesaţ textul lui Eliade din 1937 şi susţin că e actual.
Culmea e că şi printre intelectualii români, şi printre cei din lumea întreagă, ţipetele de indignare şi vocile de condamnare nu s-au auzit niciodată proporţional cu mărimea răului din societate. Pentru răul mic, scandal mare, pentru răul mare, scandal mic.
Perioada interbelică a durat doar 20 de ani, comunismul cel puţin 40, (dacă admitem că s-a încheiat cu totul în 89, ceea ce nu e chiar exact).
Perioada interbelică a fost criticată, la vremea ei, cam de toţi intelectualii, de pe diverse poziţii. Însă comunismul, la vremea lui, a fost criticat numai de câţiva, ale căror voci nu se auzeau în public – poate doar, cu riscurile şi jertfele aferente, la Europa Liberă.
Iar condamnarea comunismul îl costă scump şi în ziua de astăzi pe omul politic sau intelectualul public ce şi-o asumă; a se vedea vociferările din Parlament, când Băsescu a citit raportul Comisiei Tismăneanu, şi faptul că atacurile, obraznice şi dezgustătoare, împotriva acestui act de justiţie istorică, şi autorilor săi, nu contenesc nici acum. În acest context, readucerea în lumina rampei a textului despre piloţii orbi ar putea să poarte şi un mesaj subliminal: „politicienii interbelici erau un dezastru, uite, şi Eliade era exasperat, nu se mai putea, - deci nu mai faceţi atâta caz că i-au omorât comuniştii”.
Şi pe plan mondial, toată lumea se indignează împotriva tarelor capitalismului occidental. Mult mai puţini sunt cei care îl apără. Conservatorii americani şi britanici, Şcoala austriacă, Voegelin, Jean François Revel, Kolakowski, Olavo de Carvalho sunt mai mult pentru cercurile de „iniţiaţi”. În presă, librării şi universităţi, mentalitatea revoluţionară işi extinde hegemonia, ocupând mai tot spaţiul public cu stânga marxistă, sau mai nou, multiculturală, islamul jihadist, idioţii utili, tovarăşii de drum, creştini pacifişti, preocupati de "justiţia socială", liberali, ecologisti, etc.
Să sperăm să nu avem ocazia de a vedea cine se va mai încumeta să critice, dacă normalitatea actuală a ceea ce numim Lumea Liberă va dispărea, împlinindu-se în cele din urmă visul celor care ii doresc sfârşitul şi rămânând să domnească pe glob alte modele, mult mai puţin criticate de intelectuali: cel rusesc, chinezesc, legea islamică, sau atotputernicia socialismului tehnocratic global. Avem motive să ne temem că cei mai mulţi intelectuali nemulţumiţi azi de normalitatea bălţată se vor alinia repejor la uniformitatea monocoloră a noii dictaturi.
Intelectualii români de azi - care citesc cu nesaţ textul lui Eliade din 1937 şi susţin că e actual - faţă cu realitatea Europei de Est din 2010
De vreme ce, în ciuda meritelor lor indiscutabile, nu toţi absolvenţii de studii superioare au fost numiţi la ICR în locul lui Patapievici, nu este de mirare că mulţi intelectuali români au trecut în opoziţie. Îl critică, aşadar, pe Băsescu, în vreme ce toată presa şi televiziunile mogulilor, şi toţi răspândacii urlă cât ii ţine gura că e dictator şi vrea să limiteze libertatea presei. Criza economică, greşelile guvernului Boc, şi o mulţime de defecte de care este plină viaţa publică românească fac ca mulţi intelectuali să o declare insuportabilă: să vină cine-o fi numai să nu mai fie ăştia. La fel ca în piloţii orbi ai lui Eliade, critica o fi parţial justificată dar este în orice caz total disproporţionată. Cu mult mai radicală decât simpla constatare de bun simţ că lumea este imperfectă şi sunt lucruri făcute prost, care trebuie îndreptate. Nu, e urgent, trebuie daţi jos, să vină cine-o veni, nu contează ce se întâmplă după aceea. Şi totuşi, pe vremea lui Iliescu-Năstase era mult mai multa linişte, deşi libertatea presei era călcată în picioare, iar oameni precum Mugur Ciuvică şi Ovidiu Iane erau ridicaţi de pe stradă, anchetaţi, chiar arestaţi pentru simpla "vină" de a fi circulat pe internet un text despre averea lui Adrian Năstase. Iar pe vremea lui Iliescu-Roman, veneau minerii. Dar textul cu privire la piloţii orbi nu a fost comparat cu actualitatea pe vremea lui Iliescu, Năstase şi Roman, ci acum, pe vremea lui Băsescu şi a lui Boc.
Fenomenul se regăseşte frapant de asemănător şi în celelalte ţări din Est. În Rusia lui Elţin toată lumea critică dezordinea şi haosul de după prăbuşirea URSS. Sub Putin, s-a făcut linişte, jurnaliştii incomozi şi criticii regimului sunt reduşi la tăcere în mod exemplar sau "se sinucid cu un glonţ in ceafă". Mai recent, şi Ucraina s-a liniştit, presa devenind cuminţică, problemele parcă s-au rezolvat ca prin farmec, Iuşcenko nu a fost reales, nu mai crâcneşte nimeni. În Polonia, ziariştii şi intelectualii cu cea mai mare vizibilitate, Gazeta Wyborcza, vestitul Michnik şi tot imperiul mediatic al stângii, protestau, denunţau, ironizau şi condamnau cu hotărâre lustraţia şi, în general, orice făceau sau spuneau fraţii Kaczynski. Acum, după accidentul enigmatic de la Smolensk, de când stânga liberală pro-rusă are toata puterea, criticii de meserie sunt mult mai „constructivi”. Se fac că nu vad slugărnicia puterii actuale faţă de Rusia, trec cu vederea afaceri de corupţie şi abuzuri incomparabil mai mari decât cele pe care le criticau înainte. Şi nu îi mai îngrijorează decât fratele rămas în viaţă al Preşedintelui Lech Kacyznski şi refuzul unora dintre polonezi de a înghiţi explicaţiile de două ruble ale anchetei conduse de Putin privind prăbuşirea avionului.
Se instalează liniştea. Imperiul sovietic se reface, la Casa Albă nu mai e Bush, omul cel mai criticat din lume, (desigur, tot de intelectuali) chiar după ce şi-a terminat mandatul. Scutul antirachetă nu se mai pune. Putin e hotărât, în faţa lui nu prea mai stă nimic, şi deja nu mai are critici.
Dacă, Doamne fereşte, după Băsescu, vom avea un preşedinte pro-moscovit, gen Komorowski sau Ianucovici? Nu e deloc imposibil, fenomenul pare să ia proporţii epidemice în această parte a lumii. Credeţi că nu se vor găsi la noi candidaţi pentru acest rol? Dar Geoană ce căuta la Moscova pe furiş înainte de alegeri? Dacă vom avea parte de un neo-Iliescu, să vedem cine îmi va mai trimite articole alarmiste, cum că ţărişoara noastră, acum ca şi în perioada interbelică, e condusă de piloţi orbi? Şi nu mă gândesc la gesturi publice, asumate de presă şi intelectuali, mă întreb doar cine va mai îndrăzni să tulbure liniştea cyberspace-ului forwardând la toată lista sa de contacte textul apocaliptic al lui Eliade, şi susţinând că e actual.
Răul brut pare a fi mult mai acceptabil intelectualilor decât răul amestecat cu binele.
La tinichigii s-ar putea să întâlnim mai mult simţ al realităţii.

Articolul a fost publicat in original pe In Linie Dreapta :
http://inliniedreapta.net/eliade-din-1937-intelectualii-de-azi-si-realitatea-pilotii-orbi-i/

Monday, January 24, 2011

Unde duce jurnalismul militant

Concedierea lui Keith Olbermann de la MSNBC aduce în atenţia opiniei publice o dezbatere ignorată de media veche din America:New York Times, CBS, , NBC şi ABC. Tema centrală a dezbaterii: care este viitorul jurnalismului militant? Unul nu prea roz, dacă e să ne luăm după tirajele în continuă scădere ale New York Times sau după audienţa microscopică a celui mai partizan post de televiziune:MSNBC. Aviz amatorilor din presa românească.

Irefutabil: Văzându-l şi ascultându-l pe Obama, îţi dai seama că s-a născut în Hawaii

Robert Gibbs ne mai serveşte una caldă în drum spre ieşire. Cică oamenii raţionali şi-au dat seama demult că Obama e născut în Hawaii, doar văzându-l şi ascultându-l. Pentru cei care nu ştiu la ce se referă Robert(pentru prieteni Bagdad Bob), vă spunem noi: sunt fazele alea când a transformat apa în vin şi a înmulţit pâinile.



Pentru cei care nu v-ati convins inca, avem dovada:

Sunday, January 23, 2011

Mircea Badea:Românii din afara graniţelor îşi exprimă votul cu o nonşalanţă lipsită de bun simţ

Mircea Badea e revoltat că românii din afara graniţelor ţării ar putea vota împotriva Alianţei de Centru Dreapta, din care face parte şi trustul de presă la care dă el cu sapa .Cică românii din Diaspora dau dovadă de nonşalanţă nesimţită în exercitarea votului. În opinia sa, ei sunt doar nişte ciupalaci care îi decid lui soarta necunoscând realităţile patriei.Că doar ce ai putea să te aştepţi de la nişte culegători de căpşuni, taximetrişti sau îngrijitori de bătrâni? Sigur, ar fi fost atât de simplu ca aceştia să nu voteze. Mircea ar fi fost mult mai liniştit ca soarta-i să fie decisă exclusiv de cei care îşi petrec timpul dintre 2 pomeni de la Guvern vizionând emisiunile Antenelor şi Realităţii şi înjurându-l pe Tiran. Ei sunt votanţii competenţi pentru care luptă el din studio seară de seară.
Mircea, ciupalacii nonşalanţi au un mesaj pentru tine: rămâne cum am stabilit!

Friday, January 21, 2011

Interzis in Canada:Dire Straits-Money for nothing

Corectitudinea politică loveşte din nou:Consiliul Canadian pentru Standarde în Audiovizual a interzis celebrul hit din 1985 al celor de la Dire Straits, pe motiv de versuri ofensatoare.





În ţara vecină-S.U.A., există un excelent antidot pentru idioţii audiovizualului canadian:Primul Amendament la Constituţie. Iată mai jos o excelentă pledoarie pentru libertatea de expresie, dintr-un film de excepţie:The People vs. Larry Flint

Thursday, January 20, 2011

După 30 de ani: Ronald Reagan-discursul inaugural

"In this present crisis, government is not the solution to our problem; government is the problem. From time to time we've been tempted to believe that society has become too complex to be managed by self-rule, that government by an elite group is superior to government for, by, and of the people. Well, if no one among us is capable of governing himself, then who among us has the capacity to govern someone else? All of us together, in and out of government, must bear the burden. The solutions we seek must be equitable, with no one group singled out to pay a higher price."

Idiotul perseverent

Ne-am luminat, pam-pam!Asigurarea medicală nu e un privilegiu, e un drept.Zice şi la Costintuţie:"...the pursuit of happiness".

Wednesday, January 19, 2011

Michael Moore:Americanii cumpără arme pentru că sunt rasişti

N-a fost greu, nu-i aşa ?

Optimista zilei:Nancy Pelosi

Nancy ştie de ce au evitat democraţii o catastrofă de şi mai mari proporţii în noiembrie trecut:pentru că au votat pentru Obamacare.Nancy, îţi urăm succes în noua postură de lider al minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor! Cu lideri ca tine, democraţii nu mai au nevoie de duşmani.Dacă nu rezistaţi 7 minute cu onorabila(cum aş putea să vă port pică?), partea cea mai interesantă vine după minutul 5 al clipului.

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

The Donald sau Barack:pe care dintre cei doi l-aţi prefera ca preşedinte?


Laura Ingraham la Imus in the Morning

De obicei am ocazia să o văd la TV la The O'Reilly Factor, ca invitat sau ţinând locul lui Bill când acesta nu e disponibil . Programul lui Imus e mai puţin formal, iar atmosfera mai destinsă. Laura vorbeşte despre China, posibili candidaţi la preşedinţie în 2012 şi apelul preşedintelui Obama la civilitate în discursul public.



Tuesday, January 18, 2011

So you think you can dance?

Multi-tasking nu e pentru toată lumea



Continuarea nu a fost surprinsă de camerele de luat vederi, însă nu e greu de imaginat ce a urmat:înainte să fugă să-şi cumpere un rând de haine uscate, tânăra a pus un update pe FB care sună cam aşa: OMG, am căzut în fântâna de la mall! Sper ca mâhniţii ăia să păstreze imaginile de pe camerele de supraveghere şi să le pună pe You Tube, poate adun şi eu vreun milion şi ceva de vizionări, acolo.

Monday, January 17, 2011

Chris Matthews-idiotul de serviciu



Guvernatorul Statului Maine câştigă premiul pentru incorectitudine politică

 Guvernatorul statului Maine Paul Le Page(R) a devenit peste noapte eroul celor care îşi doreau  să-i pună la punct pe cei de la NAACP(Naţional Association for the Advancement of Colored People), dar n-au găsit curajul să o facă.Întrebat cum comentează declinarea invitaţiei de a  a participa la festivităţile prilejuite de Martin Luther King Day, aceste a punctat: "NAACP este un grup care reprezintă interese speciale;nu plănuiesc să fiu ţinut ostatic de nici un grup care reprezintă interese speciale. Dacă doresc, să se uite la fotografia mea de familie(LePage are un fiu adoptiv care este negru). M-au invitat să merg în inchisoari să mă întâlnesc cu infractori negri.Le-am spus că o voi face bucuros, dar că voi vizita toţi infractorii(nu doar pe cei de culoare). Ei au considerat că e  inacceptabil.Ghinion!" Când reporterul îi aminteşte că liderii NAACP consideră că atitudinea guvernatorului de a le refuza invitaţiile a devenit un obicei, LePage le transmite celor de la NAACP să-l pupe în...

Fitile (diplomatice?) româneşti contra Sarei Palin

Acum câteva ore am primit un e-mail cu ultimul newsletter al Strada 32, comunitate online pentru românii din diaspora. Primul subiect mi-a atras atenţia. Îl redau integral în cele ce urmează: Evenimentele recente din Statele Unite. Putem opri influenta coroziva a politicii fanatice si urmarile ei? Mirela Ciucur As vrea sa aduc in atentie celor care locuiesc sau urmaresc in Statele Unite un subiect socant si mult discutat zilele acestea care continue sa ne trezeasca ingrijorarea cu privire la nivelul alarmant al violentei politice intr-un stat profunt democratic si cu o lunga traditie in libertatea de opinie politica. Presupun ca multi dintre noi urmarim evolutia evenimentelor si ne revoltam la magnitudinea celor intamplate. Ce opinii v-ati format in legatura cu acest eveniment si pe care le-ati impartasi pe acest forum pentru a fi transmise mai departe si incluse intr-o posibila actiune comuna de protest cu suportul reprezentantii diplomatici romani in US? Mai jos cateva surse si comentarii care ne-au fost sugerate de un distinct membru al diplomatiei romane in Statele Unite: “Express your political opinion on a matter of such magnitude as the shooting of Congresswoman Gabrielle Giffords - and the killing of six others including a 9-yr old girl - that deserves a response. Of particular concern is the deliberate incitement to violence propagated by public figures, exemplified by Sarah Palin (see graphic below) and many others particularly in the far right media. You may wish to address comments to her or other individuals or authorities - and share it with us. NY DAILY NEWS: Rep. Gabrielle Giffords' blood is on Sarah Palin's hands after putting cross hair over district NOTE: Palin's website used rifle cross-hairs to target politicians in the last election. This message accompanied it: "Take Back the 20!" and, "Don't Retreat, Instead - RELOAD!" Her PAC email is:info@sarahpac.com Her Facebook page: Sarah Palin Facebook Here's what a person named Tina King shamelessly posted on the Palin Facebook site in regard to C. Green, the 9yr old who was killed: "Tina King It's ok. Christina Taylor Green was probably going to end up a left wing bleeding-heart liberal anyway. Hey, as "they" say, what would you do if you had the chance to kill Hitler as a kid? Exactly.”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
În cazul în care ceea ce afirmă autoarea acestui newsletter este adevărat, faptul că un diplomat român în misiune la Washington ar adopta fără discernământ poziţia stângii americane de învinovăţire a Sarei Palin pentru crimele din Tucson denotă o crasă lipsă de profesionalism şi pune diplomaţia românească într-o poziţie foarte delicată.Ne întrebăm dacă ministrul Baconschi ştie cu ce se ocupă cei trimişi să reprezinte interesele României la Washington.
Pentru cei care tind să se inspire din teoriile stângiste unde republicanii cei răi sunt vinovaţii morali pentru toate asasinatele din istoria Americii (acuzaţii împotriva dreptei s-au făcut şi în 1963, la asasinarea lui JFK; ulterior s-a dovedit că Lee Harvey Oswald, cel găsit vinovat de către investigatorii criminalişti era simpatizant comunist). Surpriză: hărţile electorale cu ţinte nu sunt invenţiile republicanilor diabolici incitatori la omoruri în masă. Ele sunt folosite şi de către adversarii politici ai acestora, democraţii. Hărţile respective nu sunt altceva decât reprezentări grafice ale teritoriilor pe care candidaţii pe care îi susţin intenţionează să le cucerească (prima imagine de mai jos). În alte cazuri, sunt ţinte politice inspirate de modul în care au votat adversarii republicani într-o situaţie anume (a doua imagine de jos, unde "ţintele" sunt reprezentate de deputaţi Republicani care au votat împotriva actului de "stimulare economică" adoptat de Obama şi Democraţi). Ca să nu mai menţionăm o postare de pe pe situl stângist Daily Kos (imaginea a treia de mai jos), cu două zile înainte de tentativa de asasinat asupra deputatei Giffords. Autorul postării o declară MOARTĂ pe Giffords, deoarece votase împotriva menţinerii lui Nancy Pelosi în funcţia de lider al Democraţilor din Congres. Acest articol a dispărut între timp de pe Daily Kos. Nimeni din tabăra conservatorilor nu i-a acuzat pe democrati de oribilele asasinate, însă am găsit de necesar să inserăm imaginile de mai jos pentru a demonta teoria vinovăţiei dreptei cu propriile "arme" ale acuzatorilor.

 
Pentru cei care tind să se inspire din teoriile stângiste unde republicanii cei răi sunt vinovaţii morali pentru toate asasinatele din istoria Americii (acuzaţii împotriva dreptei s-au făcut şi în 1963, la asasinarea lui JFK; ulterior s-a dovedit că Lee Harvey Oswald, cel găsit vinovat de către investigatorii criminalişti era simpatizant comunist). Surpriză: hărţile electorale cu ţinte nu sunt invenţiile republicanilor diabolici incitatori la omoruri în masă. Ele sunt folosite şi de către adversarii politici ai acestora, democraţii. Hărţile respective nu sunt altceva decât reprezentări grafice ale teritoriilor pe care candidaţii pe care îi susţin intenţionează să le cucerească (prima imagine de mai jos). În alte cazuri, sunt ţinte politice inspirate de modul în care au votat adversarii republicani într-o situaţie anume (a doua imagine de jos, unde "ţintele" sunt reprezentate de deputaţi Republicani care au votat împotriva actului de "stimulare economică" adoptat de Obama şi Democraţi). Ca să nu mai menţionăm o postare de pe pe situl stângist Daily Kos (imaginea a treia de mai jos), cu două zile înainte de tentativa de asasinat asupra deputatei Giffords. Autorul postării o declară MOARTĂ pe Giffords, deoarece votase împotriva menţinerii lui Nancy Pelosi în funcţia de lider al Democraţilor din Congres. Acest articol a dispărut între timp de pe Daily Kos. Nimeni din tabăra conservatorilor nu i-a acuzat pe democraţi de oribilele asasinate, însă am găsit de necesar să inserăm imaginile de mai jos pentru a demonta teoria vinovăţiei dreptei cu propriile "arme" ale acuzatorilor.
Pe aceeasi tema:http://inliniedreapta.net/nu-sariti-la-concluzii/

Saturday, January 15, 2011

Neil Boortz- Teribilul adevar despre liberali-I

 
 În arena ideilor politice, lupta se da in principal între curentele liberal şi conservator. Pentru cei care sunt la început de drum, dar şi pentru cei care au pornit pe acest drum şi simt nevoia de a  se defini, recomand cartea lui Neal Boortz-The terrible truth about liberals. De formaţie libertariană, Boortz este cel mai longeviv realizator de talk-show în activitate  din America(anul acesta aniversează 40 de ani de carieră în radio), cu o medie de 4 milioane de ascultători zilnic. Scrisă într-un mod foarte accesibil, ca până şi liberalii să o poată înţelege, cartea lui Boortz demontează miturile gândirii liberale unul câte unul.
 
 Pentru început:Cum definim liberalii şi prin ce se diferenţiază aceştia de conservatori?
 
 Liberalii operează pe o funatie bazată  pe emoţii şi sentimente
 
 Conservatorii operează pe o fundaţie bazată pe logică şi fapte.
 
 Liberalii privesc omul prin prisma apartenenţei acestuia la un anumit grup
 
 Conservatorii privesc omul ca individ.
 
 Liberalii cred că America a ajuns principala putere mondială datorită Statului Atotputernic
 
 Conservatorii cred că America a ajuns acolo unde este datorită libertăţii.
 
 Liberalii cred că oamenii sunt prea proşti pentru a fi liberi.
 
 Conservatorii cred că oamenii trebuie să fie liberi.
 
 Lucrul pe care liberalii îl detestă cel mai mult pe lumea asta e când se trezesc că petrecerea le-a fost stricată  de către conservatorii cei răi, care au avut îndrăzneala să combată vreunul din conceptele atât de dragi lor cu cruda realitate a faptelor şi logicii. Când conservatorii încep să-şi argumenteze afirmaţiile cu statistici şi fapte, liberalii reacţionează prin accese de furie. Liberalii noştri încep să strige "Ură!" şi "Extremism!" la adresa maleficilor şi rautaciosilor de conservatori.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Esenţial :Thomas Sowell-Uncommon knowledge

Friday, January 14, 2011

Thomas Sowell:Basic Economics

O lecţie de la Thomas Sowell:Guvernele dovedesc o lipsă de cunoaştere a principiilor elementare ale economiei. Reputatul economist pledează pentru desfiinţarea sistemului Federal Reserve, comparându-l cu un cancer.Ajuns la venerabila vârstă de 80 de ani, Thomas Sowell nu încetează să ne încânte. Basic Economics, o carte ajunsă la a patra ediţie, o lectură obligatorie. http://tiny.cc/j627f

Marean despre sine:Se pricepe, în toată zăpăceala asta din România, să existe foarte bine

Exploziv:În drumul său spre cucerirea Americii, pe care urmează să o viziteze în curând împreună cu un grup de parlamentari, simpaticul Marian Vanghelie s-a oprit în studioul Happy Hour pentru o şuetă.Iată ce am aflat din destăinuirile distinsului:
E natural, e Marian Vanghelie:"Dacă încerc să fiu Patapievici cu dumneavoastră, nu m-ar prinde"
Despre sex:"Nu există femeie urâtă,doar bărbaţi impotenţi"
Nu-l sperie nici o criză:"Se pricepe, în toată zăpăceală asta din România, să existe foate bine"
Goagăl e istorie,ultima pasiune a devenit Feisbucu:"Încerc să fac recrutare de tinere pe Feisbuc.Am o negresă din America, vrea să mă cunoască"
A atins maturitatea:"Nu mai sunt nici vulcanic"
Faimos dincolo de graniţele ţării:Invitat la filiala PSD din Grecia,a întâlnit un admirator care făcea parte din Conducerea Partidului Socialist din Grecia. Respectivul i-a zis:"Dacă dumneata ai fi aici la noi, ai fi lider pe viaţă"
Discret:"Trebuie să ştii să petreci, dar să nu te prindă nimeni"
Carismatic şi neprefăcut:"Eu câştig alegerile fără revelioane.Stăteam acolo şi mă pupam cu oamenii. Să stai la masă frumos, să-l asculţi pe Tom Jones.Asta demonstrează că sunt un om natural"
E pregătit pentru întâlnirea cu americanii:"Ai lav iu soţia mea!...Ştiu de toate...Lăsaţi-mă cu engleza...mai neim is Marian Vanghelie"
Insomnia naşte almanahe.Întrebat de Măruţă cum e cu almanahele, nea Marean a zis că mai face omul greşeli când e nedormit.
Să ne trăieşti, nea Mariene! Aşteptăm ca pe ghimpi reacţiile presei americane la vizita matale.





Pentru Nancy Pelosi, crimele din Tucson reprezintă doar un tragic accident

 Nancy Pelosi loveşte din nou: în lumea stimabilei, execuţia în plină zi a 6 nevinovaţi şi rănirea altor 13  e doar un "tragic accident". Nancy, lasă-ne!

Wednesday, January 12, 2011

Opriti nebunia! Serviciul in memoria victimelor din Tucson, transformat intr-un spectacol electoral

 Toată America a aşteptat cu sufletul la gură discursul preşedintelui Obama de la serviciul ţinut în memoria victimelor omorului în masă din Tucson. Aşteptarea le-a fost răsplătită doar iubitorilor de spectacol, serviciul dedicat memorie victimelor  trecând în plan secundar.Pentru că Obama nu concepe să participe la un eveniment la care să nu fie vedetă, năstruşnica echipă de imagine a preşedintelui a pus la punct o întreagă strategie de marketing. Ca să fim mai exacţi, serviciul memorial a fost "branduit" în culorile alb şi albastru,culori care îi definesc pe candidaţii democraţi în campaniile electorale. Evenimentul a avut parte de un logo, slogan şi tricouri inscripţionate pentru toţi participanţii la eveniment.





Preşedintele a fost întâmpinat aşa cum se cuvine, cu ovaţii şi strigăte de către publicul în extaz. "We love you!", i-am putut auzi pe fanii isterizaţi. Ca-n vremurile bune, în capmania prezidenţială din 2008. După care a urmat discursul. Tonul? Fireşte, tot electoral, că 2012 e după colţ.
Iata cum a primit-o publicul pe Janet Napolitano:

Cinic şi lipsit de respect pentru victimele masacrului si familiile lor.
Sursa: Michelle Malkin's blog: http://tiny.cc/s6uxc
Actualizare:Rush Limbaugh despre subiect:

Boortz clasic: Boo Got Shot!

Un segment devenit clasic în istoria radioului: declaraţia unui martor care a asistat la regretabilul eveniment în urma căruia Boo a sfârşit împuşcat.Traducerea e asigurată de Royal, omul de la butoane pentru "Neal Boortz Show". Enjoy!

Tuesday, January 11, 2011

Dublul standard in media:Chris Matthews despre cazurile Tucson si Fort Hood

 Atitudinea lui Chris Matthews în cazurile Tucson şi Ford Hood este exemplul perfect  de aplicare a dublului standard în jurnalism. În cazul Tucson, aflăm că Sarah Palin poartă parte din vină, graţie talentaţilor jurnalişti de investigaţie de la MSNBC. Cu puţin peste un an în urmă, în cazul masacrului de la Fort Hood, Matthews se abţinea de la orice speculaţii, întrucât aveam de-a face cu o investigaţie în desfăşurare. Perfect echidistant:nu scapă ocazia de a-i ataca pe republicani în prima situaţie, pledând pentru prezumţia de nevinovăţie în cazul Fort Hood. Să nu îndrăzniţi să credeţi că MSNBC  tratează asasinatele multiple de la caz la caz, pe criterii cum ar fi religia criminalului(musulman, în cazul Fort Hood).
 
  Conducerile de la  Realitatea  şi Antene şi-au anunţat intenţia de a integra fragmentul video de mai jos în cursul de deontologie jurnalistică obligatoriu pentru noii angajaţi, la capitolul "Aşa da!"

Bill O'Reilly demontează atacurile josnice ale stângii în cazul crimelor din Arizona

 Bill O'Reilly, una din ţintele atacurilor din partea talibanilor stângii în contextul tragediei din Huston, demontează propaganda neruşinată împrăştiată de aceştia:





De citit:Bernard Goldberg:Here we go again http://tiny.cc/z5c38
Bernard Goldberg este jurnalist, comentator si autorul best sellerului "Bias: A CBS Insider Exposes How the Media Distort the News" http://tiny.cc/3dkf1

Monday, January 10, 2011

Încercarea de a politiza crimele din Tucson a eşuat pe CNN

Americanii au asistat în stare de şoc la asasinatele din Tucson, Arizona de acum 2 zile. Mesajele de condoleanţe adresate familiilor victimelor au trecut pe planul secund, pentru că trebuiau găsiţi vinovaţii pentru această tragedie. Deloc surprinzător, presa militantă nu a întârziat în identificarea lor: Sarah Palin, Glen Beck, Bill O'Reilly, Tea Party şi realizatorii conservatori de talk-show-uri. Ce simplu era!
Unul din cei care a încercat să dea o conotaţie politică teribilei tragedii a fost şeriful din Pima County, Clarence Dupnik. Fără să deţină nici o probă, acesta a acuzat tot ce mişcă în partea dreaptă a spectrului politic. Realizatoarea Fox News Megyn Kelly nu a stat cu mâinile în sân, invitându-l pe şerif să-şi susţină afirmaţiile extrem de grave. Să fim surprinşi oare că acesta nu s-a descurcat prea grozav?



Ca reacţie la interviul de pe Fox News, Neil Boortz, realizator de talk show cu vederi libertariene,l-a numit pe şeriful din Arizona "political hack".
http://en.wikipedia.org/wiki/Political_hack
Invitat la CNN pentru a-şi argumenta afirmaţia respectiva, Boortz le oferă  o lecţie  celor care nu ezită să folosească o teribilă tragedie ca cea din Tucson pentru a-şi regla conturile cu adversarii politici. A must see!

Friday, January 07, 2011

Crin si Felix, un cuplu exploziv

  Am asistat azi la un cadou cum nici nu se putea mai bun pentru electoratul român:noua alianţă de centru-dreapta dintre Crin şi Felix. Aştept cu înfrigurare dizertaţiile lui Voiculescu pe teme de doctrina dreptei, în timp ce Antonescu ne va explica despre cum devine treaba cu politica bunului simt. Noua alianţă va folosi o siglă de culoare maro, provenită din ingredientele care au stat la baza ei.
Ironie? Nu, doar o altă zi pe plaiuri mioritice.
Recomand: 
 Dan Tapalaga-Omul elastic http://tiny.cc/yp3zg
 Vladimir Tismăneanu-Şamanism peronist:Alianţa "Noii Drepte-Stângi" din România http://tiny.cc/kgzvn
 Cristian Câmpeanu:În Abjecţia lui Voiculescu http://tiny.cc/y9v7l
Traian Ungureanu- Amurg fără răsărit  http://tiny.cc/n4lvn

Ne scriu cititorii:"Pe aicea, in curand, incepem sa-i vanam pastia ca tine"

Comentariu la postul:Prima victorie a jurnalismului în 2011:viitorul Preşedinte al României va circula cu RATB-ul 

  "Teachere, ia si tu de aici o lectie: esti pe camp tata.Pe alt camp mai precis, unde flutura alt steag, si mai bine stai acolo, daca esti pupinbasist. Pe aicea, in curand, incepem sa-i vanam pastia ca tine. De ce zic ca esti pe camp? Fiindca nu suferi alaturi de noi, si nu realizezi cata muie mincinoasa a curs si curge din gura lu'base catre urechile prostitzilor. Si uite asa, nu mai putem de atata "trait bine"! Si uite asa, cand vad pe cate unul ca se plange ca "traieste bine", mai intai il intreb cu cine a votat, ca sa stiu daca il ascult, sau il trimit sa "traiasca bine" cu spor, si de acum innainte,FIINDCA MERITA!
Revenind la problema cu elicopteru', lasati-ma cu vrajeala asta pupinbasista, cu securitatea sefului statului, cu "pixeli albastrii", bla-bla-bla. Adevaru' e ca SECURITATEA SI BINELE ROMANIEI (care e deasupra celei a presedintelui) ar fi mai bune, daca asta s-ar mai incumeta sa mai faca "bai de multzime" printre prostitzii sai, chiar si pe DN1, fiindaca multi dintre votantzii sai i-ar da sa "traiasca bine" acuma! Numai "pixeli albastrii" ar vedea!
Asa ca daca esti un d'ala de "traieste bine", pe acolo pe unde esti, si care vede "pixeli albastrii" in mod voluntar, ori de cate ori ii ordona conducatorul iubit sa ii vada, ramai acolo, si abtzine-te sa-ti dai cu parerea despre ce NU STII BINE, ci doar superficial.
Deci, stai jos, nota 4, Teachere!"
 Curios să văd cine e cititorul , am încercat să-i accesez profilul.Şoc: Profilul nu este disponibil. Ce dezamagit am mai fost!
  Prietenul îmi spune că sunt pe câmp, că nu sufăr alături de "ei".Ar trebui să te orientezi în altă parte, amice, că nu ai cum să-ţi justifici afirmaţia. În 1990 aveai o mulţime de tovarăşi şi mi-ai fi putut reproşa că n-am mâncat salam cu soia. Ghinion, după 20 de ani, nici salamul cu soia nu mai e ce-a fost. Acelaşi lucru e valabil pentru  nostalgicii acestui produs de mezelărie stigmatizat, din ce în ce mai puţini la număr pe zi ce trece.
  "Pe aicea, în curând, începem să-i vânăm pastia ca tine". Sigur că da! Sugerez să foloseşti un manual de gramatică drept armă(atenţiune:s-ar putea să nu -ţi fie uşor să obţii permisul de port armă). Între 2 vânători dastia ca mine(ortografia am păstrat-o, pentru a nu altera valoarea textului original), poate te omoară plictiseala şi te apuci să-l răsfoieşti.
 
 Apreciez că ţi-ai făcut cont pe Blogger doar ca să te răcoreşti, dar asta nu m-a împiedicat să te recunosc. Dacă crezi cumva că m-au ajutat Serviciile Secrete ale lui Băsescu să te reperez, te dezamăgesc. De vină e IQ- ul tău, care nu depăşeşte temperatura camerei.

Thursday, January 06, 2011

Trist, dar adevărat: Robert Gibbs părăseşte Casa Albă

 Azi am aflat cu tristeţe vestea că Robert Gibbs,Secretarul de Presă al Casei Albe şi-a anunţat demisia. Nu ştiu ce cred alţii, dar eu unul îi voi simţi lipsa simpaticului Robert. Mi-aş fi dorit din suflet ca el să-şi ducă misiunea până la sfârşit. 2012 nu e aşa departe şi un profesionist în comunicare ca Robert  nu se găseşte la tot pasul. Las tristeţea la o parte şi îi doresc succes, lăsându-vă în compania unora dintre cele mai bune momente a celui care a purtat mesajele administraţiei Obama timp de 2 ani:



Când vine vorba de solidaritate cu poporul, Băsescu ar face bine să ia aminte la Obama

 M-am gândit să dau o mână profesioniştilor din presa romană, indignaţi de aroganţa preşedintelui de a lua elicopterul la întoarcerea din vacanţă, în loc să stea blocat în trafic cu poporul.Şi uite ce am descoperit: Obama a ecomomisit  dolari serioşi, punându-i pe agenţii de la Secret Service să-i care plăcile de surfing. Sugerez aroganţilor din presa de peste Ocean să corecteze suma cheltuită de plătitorul de taxe american pentru vacanţa familiei prezidenţiale. Numărul corect e 1.499.498$.

Wednesday, January 05, 2011

Gafa începutului de an conform Realitatea TV:Fuga dictatorului cu elicopterul

 Chiar când credeam că le-am văzut pe toate, Realitatea TV a ţinut să transpună sloganul "România-mereu surprinzătoare" în, nu-i aşa, realitate . Dacă tot n-au fost primii care să ne dezvăluie "scandalul Dictatorul sfidează poporul cu elicopterul", zilierii Realităţii au replicat în forţă: întâmplarea mai sus pomenită a fost declarată "Gafa începutului de an". Interesul creat de eveniment m-a făcut să-mi regândesc priorităţile. Mi-am luat  o pauză de 5 minute şi am programat toate  tastele de apelare rapidă de pe telefonul mobil cu numărul Mamei Omida.În felul ăsta, milioanele de cititori ai blogului vor avea acces imediat la viitorul necenzurat. (M-am gândit că nu e mare lucru să te prefaci că eşti citit de milioane, când alţii trăiesc în fascinanta lume a luptei de clasă. De fapt, e fair game )
  Un lucru e sigur:Orice personaj  din  lumea paralelă a celebrei prezicătoare are mai multă decenţă şi bun simţ decât mâhniţii de la Antene şi Realitatea.
 

Milionarii s-ar lipsi de bunavoie de 100.000 de dolari

 Congresmanul Wiener(D-N.Y.) s-a săturat să deschidă ziarul şi să citească despre cum mai primesc milionarii şi miliardarii câte o facilitate fiscală. În opinia sa, faptul că cei care îşi câştiga banii prin muncă ar putea păstra mai mult din banii câştigaţi e de-a dreptul inacceptabil. Tipic pentru modul de gândire al celui care nu are nici o idee de sacrificiile necesare pentru a ajunge în categoria celor atât de urâţi de proletariat:milionarii şi miliardarii. Şi, ca unul care le ştie pe toate, ne asigură că bogataşii s-ar lipsi de bunăvoie de reducera taxelor. Îl asigur pe onorabil că există încă metode de a scăpa de surplusul de bani, altele decât confiscarea de către Statul Atotputernic: ele se numesc donaţii.Partea proastă e că ele nu ajung la cei vizaţi de democraţi:votanţii lor cei mai fideli,asistaţii social.
Dacă nu aveţi răbdare să vizionaţi clipul in intregime, partea cea mai interesantă începe după minutul 7.


Michael Moore, un tip plin de compasiune

 Dacă v-a lipsit în ultimul timp Michael Moore, dorinţa de a-l revedea pe regizorul poporului vi s-a îndeplinit. Acesta ne dezvăluie o nouă  latură a personalităţii sale: cea de om compasional, preocupat de cei săraci cu duhul, care nu au bagajul intelectual necesar pentru a privi lumea şi viaţa într-un mod corect.Corect politic. Cine se bucură de compasiunea maestrului? Republicanii, care nu se pot împăca cu ideea că un negru a ajuns preşedintele S.U.A.  Ce simplu era!

Tuesday, January 04, 2011

Nancy Pelosi ne vrea binele. Cu forta, daca e nevoie

După ce ne-a impresionat prin cunoştinţele detaliate ale conţinutului proiectului de lege a reformarii sistemului de sănătate (devenit ulterior lege) prin celebra declaraţie "We have to pass the healthcare bill so you can find what is in it", Nancy Pelosi loveşte din nou.După părerea doamnei Pelosi, chiar dacă toţi americanii ar fi fost mulţumiţi de sistemul de sănătate tot ar fi fost nevoie de Obamacare. Motivaţia: sistemul în forma actuală ar fi nesustenabil. Şocant? Nicidecum. Doar un exemplu de gândire tipic liberală: oamenii sunt prea proşti ca să înţeleagă ce e bine pentru ei. Noroc cu Statul Salvator.





Dacă credeţi că exagerez, vă propun un exerciţiu de imaginaţie: să zicem că cineva s-a gândit să transpună învăţăturile lui Nancy către poporul needucat într-o scenă de film.Nu vă mai daţi osteneala, scena s-a turnat deja. Sunt sigur ca aţi mai văzut-o, doar că nu ştiaţi de unde s-a inspirat scenaritstul:

Prima victorie a jurnalismului în 2011:viitorul Preşedinte al României va circula cu RATB-ul

   Duminică am asistat la o noua crimă de aroganţa a preşedintelui Băsescu: a îndrăznit să folosească elicopterul ca mijloc de locomoţie la întoarcerea din vacanţa de Anul Nou.Stirea ne-a fost adusă de cine altcineva decât de Antenele voiculesciene. Se pare că logica nu stă în calea jurnaliştilor militanţi aflaţi sub comanda civilului Felix, când e în joc lupta împotriva tiraniei băsesciene. DN 1 a fost practic blocat în ziua de duminică de miile  de maşini conduse de cei care au ales să sărbătorească Revelionul pe Valea Prahovei . Securitatea preşedintelui e un detaliu irelevant pentru deontologii antenişti . "Băsescu e nesimţit.Păi ăsta e modelul lui de solidaritate cu poporul român?" Nu, nu e o glumă, ăsta e modul în care ni se serveşte presa în anul 2011.   
     
   Demersul jurnalistic al deontologilor antensti nu a întârziat în a-şi face efectul:Contactată de urgenţă, Mama Omida a făcut prima predicţie pe anul acesta: În spirit de solidaritate cu poporul, viitorul preşedinte al României va circula cu RATB-ul iar SPP-ul va fi desfiinţat , fiind înlocuit, nu-i aşa, de o echipă de ziarişti de la Antene.  
   

Monday, January 03, 2011

Detroit-un oraş ruină sau cum arată post-capitalismul

 Detroit e unul dintre oraşele cele mai afectate de recesiune.Fotografii Yves Marchand and Romain Meffre surprind în imagini declinul unui oraş care era până nu demult motorul industriei americane. 

Michigan Theatre


 Vanity Balroom. Aici au concertat odată Duke Elington şi Tommy Dorsey


Michigan Central Station-Sala de  aşteptare


United Artists Theater


 Light Court-Farwell Building


Michigan Central Station


 St.Christopher House-fostă Bibliotecă Publică

Sunday, January 02, 2011

Tea Party avertizează Washingtonul: agenda liberal-progresivă nu reprezintă valorile americane

Realizatorul emisiuniii Fox News Sunday, Chris Wallace, comentează impactul pe care crede că îl vor avea reprezentanţii Tea Party în noul Congers, a cărui sesiune inaugurală e programată pentru miercuri, 5 ianuarie. Iată câteva impresii"la cald" , în urma segmentului în care l-a avut ca invitat pe unul dintre reprezentanţii Tea Party, congresmanul Alan West(R-FL):



Iată şi segmentul care i-a determinat, in parte, reacţia lui Wallace:



Pentru cei care s-au săturat de agenda liberal progresivă a administraţiei Obama, în dezacord cu principiile care au făcut din America cea mai prospera ţară din lume şi simbol al libertăţii, apariţia lui West vine ca o gură de aer proaspăt in atmosfera greu de respirat din ultima vreme de pe Dealul Capitoliului.

Economia nu s-a aflat printre priorităţile preşedintelui S.U.A. în 2010. Obamacare şi războaiele i-au ocupat tot timpul

 În America se obişnuieşte ca la fiecare sfârşit de an oamenii să-şi stabilească priorităţile pe anul viitor-New Year's Resolution.Planul de bătaie include lucruri de care persoana respectivă n-a avut timp să se ocupe în anul pe cale să se sfârşească, deşi şi-ar fi dorit. Din declaraţia săptămânală a preşedintelui Obama aflăm că acesta doreşte să se concentreze în 2011 pe creşterea economică şi reducerea şomajului. Întrebarea logică pe care şi-o pune orice american, mai ales cei care şi-au prierdut locurile de muncă în ultimul an, este ce i-a ocupat preşedintelui timpul în 2010?  Aflăm răspunsul de la Preşedintele Consiliui Naţional al Partidului Democrat, Tim Kaine: Obamacare şi războaiele din Irak şi Afganistan. Pentru cei mai puţin familiari, legislaţia privind reforma sistemului de sănătate, cunoscută sub numele de Obamacare, va avea ca efecte principale eliminarea de pe piaţă a companiilor private de asigurări şi raţionalizarea actului medical(prin introducerea a milioane de beneficiari fără a creşte numărul de furnizori de servicii medicale, perioadele de aşteptare pentru pacienţi vor creşte semnificativ; din păcate, pentru pacienţii care suferă de  boli cu evoluţie rapidă, acest lucru va însemna practic condamnarea la moarte). Judecând după evoluţia preşedintelui Obama în primii 2 ani de mandat, declaraţia lui Kaine nu mă surprinde, ci vine ca o confirmare a faptului că agenda stângistă a preşedintelui e prioriatara, în detrimentul creşterii economice, într-o perioadă în care rata şomajului a crescut până la 9,8%.
  Privind într-o notă optimistă, de început de an, americanii nu uită aşa de repede. Ne revedem în 2012,El Comandante!

Saturday, January 01, 2011

De ce o democraţie nu poate rezista ca formă permanentă de guvernare

"A Democracy cannot exist as a permanent form of government. It can exist only until the voters discover that they can vote themselves largesse from the public treasury.Form that moment on, the majority always votes for the candidates promising the most benefits from the public treasury, with the result that Democracy always collapses over loose fiscal policy, always followed by Dictatorship. The average age of the world's greatest civilizations has been 200 years. These nations have progressed through this sequence:From bondage to spiritual faith; from spiritual faith to great courage;from courage to liberty;from liberty to abundance;form abundance to selfishness;form selfishness to complacency;from complacency to apathy;form apathy to  dependency;form dependency back into bondage "

  Textul respectiv făcea referire la căderea Republicii Ateniene, cu  2000 de ani în urmă şi e atribuit de către unii profesorului Alexander Tyler(1747-1813) (exista o dezbatere deschisa pe tema paternitatii textului in discutie)
   
 Remarcabil, în special în contextul economic mondial actual şi cu siguranţă o temă de reflecţie pentru politicienii zilelor noastre.

Katie Couric îşi doreşte un serial TV care să ne educe în privinţa Religiei Păcii

Una din caracteristicile gândirii liberale este neîncrederea în capacitiatea indivizilor de a-şi purta singuri de grijă şi dorinţa de a-i ajuta pe aceştia să pătrundă adevăratul înţeles al subiectelor care contează în Mirocosmosul Liberal. Între acestea, compasiunea şi toleranţa ocupă rândul din faţă.
Katie Couric ni se arată tulburată de bigotismul manifestat în America la adresa Islamului. Ca orice liberal care se respectă, Katie sugerează realizarea unui serial de televiziune care să ajute masele needucate să înţeleagă Religia Păcii.


KATIE COURIC: ‘WE NEED A MUSLIM VERSION OF THE COSBY SHOW’ from The Blaze on Vimeo.

Am veşti proaspete pentru Katie:dorinţa ei s-a împlinit deja. Episodul pilot a fost filmat la o biserica din Alexandria, Egipt cu câteva ore în urmă.Bilanţul iniţial: 21 morţi şi 80 de răniţi.