Tuesday, May 31, 2011

Discursul Premierului Benjamin Netanyahu în faţa Congresului S.U.A.

Deşi s-a întâmplat acum o săptămână, discursul premierului Netanyahu reprezintă un eveniment absolut remarcabil. Modul în care a fost recepţionat de reprezentanţii celor 2 Camere ale Congresului şi mesajul clar, fără echivoc, nu lasă loc de interpretări în privinţa poziţiei Israelului în conflictul cu palestinienii.
Una dintre ideile principale ale discursului este respingerea recomandării făcute de preşedintele Obama, care sugera ca Israelul să se retragă la graniţele pe care le avea în 1967.
Deşi discursul durează peste 46 de minute, recomand vizionarea.

Sunday, May 29, 2011

Memorial Day-ziua în care America îşi cinsteşte eroii

Memorial Day 2011 from Brandon Dewey on Vimeo.

Recomand:Hanul Berarilor

Unul din lucrurile pozitive pe care le-am remarcat în scurta vacanţă în România e calitatea excepţională a serviciilor.
Pentru cei care nu sunteţi familiari cu locaţia sau sunteţi doar în trecere prin Bucureşti, fiţi siguri că vă faceţi timp să vizitaţi Hanul Berarilor. Am avut ocazia să vizitez hanul de trei ori în decurs de două săptămâni. Fie că e vorba de un eveniment de amploare, fie că ţi-e foame sau doreşti doar să bei o cafea, Hanul Berarilor e cu siguranţă locul unde te simţi de-al casei.Modul profesionist în care personalul îşi tratează clienţii nu e cu nimic mai prejos decât serviciile de care am beneficiat în Miami, Los Angeles sau New Orleans.
Nu sunt un mâncător sofisticat, însă tot ce am mâncat aici a fost de-a dreptul delicios.
Pentru cei interesaţi, detalii despre locaţie, meniu şi organizări de evenimente, detalii aici.

Saturday, May 28, 2011

Andrew Napolitano despre escrocherii patronate de Stat sub pretextul protecţiei sociale

Realitatea e că protecţia socială costă, şi nu puţin. Numărul celor care plătesc taxe e în scădere, pe când numărul celor care colectează diferite beneficii de la Stat e în creştere. Fără o reformă radicală, sistemul se îndreaptă încet dar sigur spre colaps.

Ambasadorul John Bolton consideră candidatura la prezidenţialele din 2012

Personal, sper să între în cursă. Candidatura ambasadorului ar aduce un plus de substanţă în dezbaterile din cadrul alegerilor primare.

Friday, May 27, 2011

Andrew Napolitano despre un serviciu administrat de Stat incapabil să concureze:United State Postal Services

Judecătorul face o radiografie fără menajamente a unuia din serviciile aflate în administrarea Statului:USPS. Concluzia: Run, Forest, run! Fugi cât vezi cu ochii de orice serviciu care e administrat de Stat, indiferent că e în SUA sau o ţară din Lumea a Treia.

Gala Premiilor Media Research Center-Premiul Obamagasm

Cu scuzele de rigoare pentru întârziere, am dat peste o înregistrare a Galei Media Research Center 2011, Gală care (dez)onorează pe cei mai părtinitori reprezentanţi media. Cum realizatorul meu preferat de talk show a forst desemnat drept gazdă a Galei, distracţia e garantată. Dacă vă arătaţi indignaţi de ceea ce vedeţi pe Irealitatea TV sau la Felix You Can't Trust, pregătiţi-vă pungile de hârtie sau cel puţin un pahar de apa cu multă lămâie. Doamnelor şi domnilor, urmează premiul Obamagasm introdus de MC Neil Boortz!

Rush:Obama nu e greu de bătut

În interviul de 20 de minute pentru "On The Record", Rush se arată optimist în privinţa şanselor candidaţilor republicani de câştiga preşedinţia în 2012. The Godfather scoate în evidenţă două slăbiciuni majore ale blocului candidaţilor republicani: Încercarea de a evita atacurile frontale la Obama şi abandonarea principiilor conservatoare din dorinţa de a nu-şi aliena electoratul indecis. Rush vine şi cu două exemple recente de urmat: Donald Trump şi Benjamin Netanyahu. Sunt întru totul de acord cu Rush, mai puţin cu şansele Sarei Palin într-o finală cu Obama. În cele 18 luni rămase până la alegeri, multe se pot întâmpla, însă.



Thomas Sowell-Arta imposibilului

Thursday, May 26, 2011

România mea

  După mai bine de 2 săptămâni de vacanţă, iată-mă în sfârşit acasă şi cu câteva ore la dispoziţie, aşa că o să vă povestesc în câteva vorbe şi mai multe imagini despre experienţa mea românească.
  Deşi marea majoritate a prietenilor mei au o situaţie financiară de la acceptabil în sus, aproape nici unul din ei nu vrea să audă de politică. Mi-aş dori să-i văd pe vreo câţiva dintre ei implicaţi direct, chiar candidând la funcţii publice. Cunoscându-i foarte bine, aş paria că ar avea o prestaţie net superioară politicienilor care apar zilnic la Irealitatea TV sau Antenele lui Felix, încât ţi-e greu să-i deosebeşti de simbriaşii realizatori de talk-showuri din ograda mogulilor.

  La capitolul economie, două lucruri mi-au atras atenţia în mod deosebit: calitatea superioară a serviciilor şi potenţialul uriaş, neexploatat încă, al agriculturii româneşti.
  Chiar şi situaţia din mediul rural, deşi dramatică la prima vedere, are o şansă de redresare. Tinerii satelor pleacă masiv la muncă în Vest, iar banii agonisiţi se întorc în economia românească. O dată cu apariţia unor investitori serioşi în agricultură, situaţia celor de la sate se va îmbunătăţi în mod sensibil.


  Bucureştiul. Din punct de vedere al ritmului de viaţă şi al oportunităţilor, aş putea împărţi România liniştit între Bucureşti şi restul lumii. Oraşul trăieşte 24 de ore pe zi, în fiecare zi. Cea mai plăcută impresie mi-a lăsat-o calitatea serviciilor(să fiu clar, nu mă refer decât strict la serviciile din mediul privat;n-am avut ocazia să interacţionez suficient de mult cu funcţionari de stat încât să-mi fac o părere). Centrul Vechi al oraşului a devenit punctul principal de atracţie pentru cei care sunt în vacanţă sau pur şi simplu doresc să se distreze în orice zi, la orice oră. Îmi amintesc de dificultatea cu care am găsit o masă liberă la o terasă de pe Lipscani într-o duminică la ora 4 dimineaţa.

  Deşi am lăsat în urmă România de doar o zi şi sunt nespus de bucuros de reunirea cu familia, parcă mi s-a făcut deja dor şi abia aştept următoarea vacanţă. Sau, de ce nu, repatrierea.

Friday, May 06, 2011

Vacanţă

Începând de azi, Teacheru intră în vacanţă până spre sfârşitul lunii. Destinaţia autorului:România. Promit impresii "la cald".


Autorul Dinesh D'Souza despre una dintre cele mai bune radiografii ale gândirii preşedintelui Obama:The Roots of Obama's Rage

Dacă n-aţi avut ocazia să citiţi cartea lui D'Souza, vă recomand să urmăriţi cele două segmente video cu autorul. Nu veţi regreta. "The Roots of Obama's Rage" e o lectură absolut fascinantă şi explică în întregime gândirea anticolonialista care stă la baza gândirii preşedintelui Obama. Recomand!