Monday, November 22, 2010

California













22.11.2010 De azi până vineri plec in California. San Francisco, Los Angeles şi San Diego sunt pe lista. Deşi am pus ceasul să sune la 5 dimineaţă, m-am trezit de la 4. Se pare că sunt overachiever când vine vorba de vacanţă. Ora 9:48 am EST. Cei de la Delta au Wi-Fi, aşa că folosesc din plin cele Facebook şi Twitter la 32.000 de picioare altitudine(aproximativ 11.000 de metri). Vă spun eu:Delta rocks! Pe când vor pune şi prize de încărcat laptop-urile la scaune, îi voi declara inbatabili. Aterizarea în San Francisco a fost ciudată: Am crezut că suntem într-un hidroavion:Planam la 50 de metri deasupra apei şi nici urmă de pământ în dreapta sau stânga. Deodată a apărut şi limba de pământ salvatoare.Contactul cu solul a fost perfect. Piloţii de la Delta ştiu meserie! Prima experienţă: străzile din San Francisco. Oraşul e numai dealuri şi văi.Dacă ar ninge aici, localnicii ar trebui să schimbe maşinile pe sănii in timpul iernii.
Golden Gate Bridge e interesant de văzut. Am văzut şi Alcatrazul de la baza podului. Nu mi s-a părut interesant să o vizitez. Ce poate fi interesant de văzut la o puşcărie?
China Town este un cartier foarte interesant. Chinezii au transplantat o bucată din ţara lor aici, peste mări şi ţări. Ca fapt divers, în San Francisco se află cea mai mare comunitate chinezească din afara ţării. Cum era ora prânzului, am decis să mâncăm ceva. Deşi locul nu arăta prea îmbietor, am mâncat cea mai bună mâncare chinezească din viaţa mea:porc sautee cu alune şi orez, vită cu orez şi legume.
http://www.facebook.com/album.php?aid=306587&id=608917253

23.11.2010 M-am trezit la 5 dimineaţa. Înapoi în San Francisco, am trecut prin Downtown şi prin cateve cartiere din jur, după care mi-am luat la revedere şi am pornit spre LA. Am ales ca rută Pacific Coastal Highway, o autostradă care merge paralel cu Oceanul Pacific. Imaginaţi-vă un Transfăgărăşan de 500 de kilometri şi înlocuiţi fundul prăpastiei cu apa Oceanului.
Pe la 5 după amiaza am ajuns în Santa Barbara. Am ales să cinăm aici. Mâncarea de la restaurantul mexican a fost excelentă. iar platoul pregătit pentru 2 persoane ar fi putut hrăni lejer 4.
Cum s-a făcut întuneric, am ales să înnoptăm aici. Încă 150 de kilometri până în LA.
http://www.facebook.com/album.php?aid=306835&id=608917253 24.11.2010

24.11.2010 O superbă dimineaţă în Santa Barbara-o combinaţie între munte şi ocean. Drumul spre LA te răsfaţă cu aceeaşi combinaţie de peisaje. Dacă te ajută şi vremea, ai ca rezultat o zi perfectă.
Prima oprire în LA e la Hollywood. Locul pe care ni-l imaginăm cu toţii cu ochii minţii:sclipitor, luminos, magic. Cu riscul de a dezamăgi, Hollywoodul de la televizor e mai frumos decât cel văzut în realitate. Clădiri apăsate de patina timpului şi o lume pestriţă îşi fac veacul în zona Hollywood Boulevard. Nu zic sub nici o formă că nu merită să vizitezi locul, atâta doar că magia se risipeşte odată ce te alături peisajului.
Nu puteam să completam turul oraşului fără să dăm o raită prin două din cele mai exclusiviste zone ale oraşului:Beverly Hills şi Bel Air. Beverly Hills e un orăşel cu clădiri cochete înconjurate de multă verdeaţă. Bel Air e construit pe dealurile care înconjoară Los Angelesul. Un labirint de străduţe înguste flancate de garduri de 4-6 metri înălţime ascund case de de zeci de milioane de dolari.
Seara ne-a prins îndreptându-ne spre San Diego. Fiind ajunul Zilei Recunoştinţei, am avut "plăcerea" de a avansa în trafic în jur de 5 kilometri în 2 ore.
http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=307112&id=608917253

25.11.2010 San Diego e un oraş liniştit, la cei 1.200.000 de locuitori ai săi. Insula Coronado e un loc superb, cu vederi spectaculoase la ocean şi spre centrul oraşului. Old Town San Diego e un parc în care s-a conservat câte ceva din istoria arhitectonică a zonei, cu puternice influenţe spaniole.
Pe drumul de întoarcere spre LA am hotărât să mai oprim o dată pe una din plajele aflate în drumul nostru:Long Beach. Cum mai avem ceva timp la dispoziţie, Downtown LA văzut noaptea e ceva ce nu vrei să ratezi.
http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=307309&id=608917253

26.11.3010 Ultima zi în California. O experinta deosebită: 1.400 de kilometri de şosele, 3 oraşe importante şi nenumărate plaje aflate de-a lungul Pacific Coastal Highway. Cum zicea Guvernatorul cu ceva vreme în urmă: "I'll be back!".

No comments: