Monday, June 06, 2011

Statul asistential sau falimentarea sistemului democratic:51% dintre familiile americane nu plătesc nici un fel de impozit pe venit. Ghici cu cine votează cei 51%?

Statul asistential în America a atins punctul critic: 51% din familiile americane nu plătesc impozit pe venit. Procentul reprezintă un adevărat dezastru pentru procesul democratic, fiind de la sine înţeles că cei 51% vor avea tendinţa naturală de a vota politicieni care le vor promite că nu vor fi nevoiţi să contribuie cu nimic la puşculiţa Statului. Socialistul Şef şi Brigada-i îşi freacă mâinile bucuroşi.

4 comments:

Riddick said...

E la limita unui stat disfuncţional. Nici în socialism nu era aşa, decât poate, daca s-ar fi scăzut din procentul populaţiei active cel al trepaduşilor şi activiştilor.

Teacheru said...

Se indreapta cu pasi repezi spre statul disfunctional. Daca Obama prinde inca 4 ani, sunt absolut convins ca vom vedea o America total diferita decat cea de azi. Odata statul asistential instaurat,e greu de crezut ca reversul procesului va mai fi posibil.

Riddick said...

Îmi spunea un unchi mai in vârstă (a murit, săracul), de ce a renunţat la un moment dat la stupi (avea vreo 3-4, ca hobby): apăruse fenomenul de "furtişag"- albinele jefuiau stupii "străini", şi mierea era transferată de la un stup la altul.

Teacheru said...

Foarte interesanta analogia.Extrapoland la oameni, fenomenul e identic: cei care ar putea sa-si extinda afacerile si sa creeze mai multe locuri de munca nu o fac din cauza lipsei de motivatie: stau pe bani si asteapta vremuri mai bune. De ce sa produca mai mult doar de dragul de a plati si mai mult la Stat, bani care merg la trantori?