Tuesday, October 26, 2010

Pe 2 noiembrie scapa cine poate

Democratii aspiranti la demnitati publice in alegerile din 2 noiembrie tind sa se transforme intr-o specie protejata. De ce? Pentru ca sunt pe cale de disparitie.
Arizona
5 dintre cei 8 membri pe care ii da statul Camerei Reprezentantilor sunt democrati. Sunt sanse ca dupa alegeri in 4 dintre pozitiile respective sa treaca in tabara republicana. .
In Districtul 3, Jon Hulburd(D) este intr-o cursa umar la umar cu Ben Quayle(R).
Raul Grijalva(D), membru al Congresului din 2003, lupta pentru supravietuire in Districtul 7, predominant democrat. Challengerul propus de republicani este Ruth McClung, 28 de ani, care e sustinuta de Tea Party si Sarah Palin. Hulburd are dificultati in a explica alegatorilor de ce sustine boicotul imptriva Arizonei, initiat ca urmare a promulgarii in statul respectiv a unei legi drastice pentru combaterea imigratiei ilegale. Intr-un district cu o rata a somajului intre cele mai ridicate din tara, e clar de ce candidatului democrat ii fuge pamantul de sub picioare.
In situatii si mai dificile dacat Hulburd se afla
Ann Kirkpatrick in Districtul1, Harry E Mitchell(Districtul 5, candidand pentru al treilea mandat si Gabrielle Giffords in Districtul 8.
Kentucky
Cursa care a atras atentia tuturor este cea dintre Rand Paul(R), candidat sustinut de Tea Party si Jack Conway(D). Conway l-a acuzat pe Paul de anti crestinism, sustinandu-si acuzatia cu o asa-zisa intamplare din viata de student a lui Paul, demna de Fratii Grimm. La Camera Reprezentantilor, democratii sunt in pericol sa piarda si cele doar 2 locuri pe care le detin .

Lupta disperata pentru supravietuire politica a unor candidati democrati i-a adus in stadiul de a-si renega liderii partidului si politicile promovate de acestia, sperand ca-i vor indupleca pe alegatori.
Joe Manchin guvernatorul statului West Virginia si candidat pentru un loc in Senat refuza sa-l sustina pe Harry Reid pentru conducerea viitorului Senat, cat si pe presedintele Obama pentru al doilea mandat.
Jim Taylor, membru al Camerei Reprezentantilor din Missisippi declara ca nu va vota pentru Nancy Pelosi la functia de Speaker al forului respectiv in viitoarea legislatura si ca la alegerile prezidentiale din 2008 a votat pentru John McCain.
Cea mai transanta declaratie a fost cea a candidatului democrat la postul de guvernator al statului Rhode Island, Frank Caprio. Auzind ca Obama urma sa-si declare suportul pentru unul din oponentii sai, inscris in cursa ca independent, acesta declara ca nu era interesat oricum de suportul presedintelui si i-a sugerat sa-si bage sustinerea undeva"He can take the endorsement and shove it" .

In cel mai recent sondaj Fox News initiat pentru cu intentia de a cuantifica influenta pe care o are fenomenul Tea Party in 5 state cheie(battleground states), cifrele arata cam asa:
Delaware
Senat :
Coons(D) 54%
O'Donnell(R) 39%
Nevada
Senat:
Angle 46%
Reid 45%
California
Guvernator
Whitman 45%
Brown 45%
Senat
Boxer 47%
Fiorina 46%
Pennsylvanya
Senat
Toomey(R) 48%
Sestak(S) 40%
Ohio
Senat
Portman(R) 49%
Fisher(D) 36%
Guvernator
Kasich(R) 47%
Strickland(D) 43%
http://www.foxnews.com/politics/2010/09/21/fox-news-polls-track-tea-party-influence-battleground-states/