Thursday, October 28, 2010

NObama 2012










Intr-un sondaj realizat de pollsterii democrati de la Penn Schoen & Berland, una dintre intrebarile chestionarului evalueaza sansele presedintelui Obama de a fi reales in 2012. Doar 38% din cei chestionati il vad pe Obama la Casa Alba pentru inca un mandat. Dar asta nu e tot. Intrebati cine a fost un presedinte mai bun:Obama sau George W Bush, subiectii sondajului l-au preferat pe Bush cu scorul de 48%-43%. Este de remarcat faptul ca, in urma cu numai doi ani, cand presedintele Bush isi incheia cel de-al doilea mandat prezidential, procentul celor care aprobau prestatia acestuia era de doar 35%.
Cum s-a trecut de la increderea neconditionata a unei majoritati confortabile la furia de a vedea ca sloganurile despre speranta si schimbare au o conotatie diferita in dictionarul politic al presedintelui?
Deficitul bugetar. De la data inaugurarii primului Congres in 1789 si pana in 1990, datoria publica acumulata de SUA totaliza 3 trilioane de dolari. Obama a adaugat alte 3 trilioane in numai 17 luni de la preluarea presedintiei.
Reforma sistemului de sanatate. Cand noua lege de reformare a sistemului de sanatate a fost promulgata, Obama ii asigura pe cetatenii americani ca vor putea sa-si pastreze planurile de asigurare pe care le aveau la momentul respectiv. Fals! Legea a fost construita in asa fel incat toate companiile private de asigurare vor sfarsi prin a trage obloanele, singura optiune ramanand asigurarile de stat.De asemenea, presedintele i-a asigurat pe americani ca noua lege ve reduce deficitul bugetar. Comisia de Buget din Congres sustine exact contrariul. Costurile asociate cu noua lege erau estimate la sub un trilion de dolari, ca dupa mai putin de un an sa aflam ca vor costa mai mult.
Somajul .Economia ar trebui sa creeze 150.000 de noi locuri de muca in fiecare luna pentru a tine pasul cu cresterea populatiei.Numarul respectiv n-a fost atins in nici macar o luna de la preluarea presedintiei de catre Obama.
Numarul de asistati social prin cupoane pentru alimente-"food stamps" - a atins aiuritorul numar de 40,8 milioane.
Din fiecare dolar cheltuit de SUA, 40 de centi sunt imprumutati.
Planul de redresare al presdintelui:Mergem inainte! Spre distrugerea capitalismului si a visului american.

"My name may not be on the ballot, but our agenda for moving forward is on the ballot, and I need everybody to turn out"
Barrack Obama -26 octombrie 2010 la talk show-ul lui Al Sharpton

No comments: