Saturday, October 23, 2010

Titanic vals

"Casting your vote in the November 2010 elections may be the single most important thing you do all year" Dick Morris-2010 Take back America

In numai 8 zile vom fi martorii celor mai importante alegeri din istoria SUA. Multi se vor intreba ce e asa de special in legatura cu alegerile in discutie.
Presedintele Obama, un radical socialist asociat cu personaje ca Bill Ayers si Jeremiah Wright http://www.foxnews.com/story/0,2933,592222,00.html doreste transformarea statului capitalist american intr-un stat socialist asemanator cu cele din Europa de Vest. Avand la dispozitie suportul unui Congres majoritar democrat, singurul lucru care-i poate zadarnici planurile sunt alegerile sus-mentionate. Americanii se opun in majoriate covarsitoare planurilor obamiste. In consecinta, democratii pierd teren in curse importante , fie ca ele sunt pentru Camera Reprezentantilor, Senat sau pentru postul de Guvernator.
Ohio

Cursa pentru pozitia de Guvernator a statului este de importanta cruciala pentru realegerea presedintelui Obama in 2012. Istoric, nici un presedinte din 1960 incoace nu a castigat alegerile generale fara sa castige statul Ohio. Candidatii pentru functia de Guvernator sunt democratul Ted Strickland, Guvernatorul in functie si John Kashick fost Presedinte al Comisiei de Buget din Camera Reprezentantilor. In conditiile in care Strickland este un sustinator fervent al politiclor promovate de Cabinetul Obama intr-un stat cu somaj de 10%, democratii nu sunt cei mai adulati politicieni in Ohio. Realizand pericolul de a pierde Ohio in 2012, Obama a facut nu mai putin de 11 vizite in Ohio de la inceputul campaniei electorale pentru a-l sustine pe Strickland si isi va inchide turul de sustinere al candidatilor democrati tot in Ohio, in noaptea dinaintea alegerilor.
Nevada
Cursa senatoriala din statul Nevada il opune pe democratul Harry Reid-liderul majoritatii democrate din Senat si detinator al postului de senator 1987 si Sharron Angle din partea republicanilor. Ultimul sondaj Rasmussen arata un avantaj de 3 procente:50-47 in favoarea lui Angle. Neavand argumente in favoarea realegerii sale(nici nu e usor pentru unul care a votat pentru cresterea taxelor de 300 de ori si care promoveaza legislatie sustinuta de firmele de lobby la care lucreaza fii sai si un ginere), Reid incearca sa sperie alegatorii referindu-se la vederile oponentei Angle ca fiind "extreme". Bill Clinton a facut campanie pentru Reid , sugerand votantilor sa nu-si transforme furia pentru situatia economica intr-un vot impotriva lui Reid.
Nevada e statul cu cea mai ridicata rata a somajului din SUA-14,4%.
Disperarea democratilor capata aspecte comice pe alocuri. Desi noua lege a sistemului de asigurari de sanatate a fost promovata exclusiv si votata masiv de catre democrati in Congres(nici macar un congresman republican nu a votat legea respectiva), candidatii democarati au cheltiut in campanie de 3 ori mai multi bani pe clipuri impotriva legislatiei respective comparativ cu cele care o promoveaza.
http://www.politico.com/news/stories/0910/42257.html
Vazand ca nu pot castiga pe mesajul prporiu, democratii lanseaza campanii negative, incercand sa-i indeparteze pe votanti de la urne. Sondajele arata ca o prezenta redusa la urne ii avantajeaza pe candidatii democrati. Ultima campanie de discreditare a republicanilor cuprinde un clip electoral care insinueaza ca acestia isi finanteaza campania electorala cu fonduri provenite din afara tarii, manevra considerata ilegala de legea electorala americana.
http://www.youtube.com/watch?v=jgqwRh7tiIA
Cand vine vorba de sustinere a acuzatiilor cu fapte, democratii adopta o pozitie hilara, afirmand ca nu e de datoria lor sa demonstreze ca acuzatia e reala, republicanii ar trebui sa-si demonstreze nevinovatia. Cum ar veni, eu te acuz ca furi, nu trebuie sa aduc dovezi si iti doresc succes in a-ti demonstra nevinovatia. Elocvent este dialogul dintre David Axelrod, unul dintre principalli consilieri ai presedintelui Obama si Bob Schiffer, realizator CBS:
http://www.youtube.com/watch?v=fKzitJJxeNM&feature=related

Cu numai 8 zile inainte de alegeri se pare ca soarta establishmentului democrat se aseamana din ce in ce mai mult cu cea a vasului Titanic:se scufunda rapid si zgomotos.

1 comment:

Andrei Rugina said...

Ciprian,

Scurt mesaj doar pentru schimb de adrese, eu prefer aarugina@msn.com. Ne vom intersecta desigur pe noul blog "In Linie Dreaptă", eu semnez Pataphyl (Andrei R.), locuiesc în NJ (greu stat! - noroc cu Chris Christie), ZIP 08059.

...și mai am și legături cu (meseria de) Teacheru :)