Tuesday, July 20, 2010

Guvernarea Obama si blocada media

Un fenomen putin cunoscut in Europa, dar de notorietate in SUA este blocajul stirilor defavorabile Administratiei Obama instituit de canalele media traditionale:ABC,CBS and NBC.
Istorii scandaloase implicand demnitari ai actualei administratii sunt sistematic ignorate.

Van Jones: Numit consilier pe probleme de "green jobs", se descopera ca respectivul se autodeclara comunist si era partizan al ideii ca atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost "inside jobs". Fox News lanseaza stirea cu privire la trecutul numitului si acesta e fortat sa demisioneze.
Kevin Jennings. Ocupand pozitia de "Safe school czar" in Administratia Obama, Kevin Jennings, un activist radical pentru drepturile homosexualilor, atrage atentia asupra sa cand povesteste despre confesiunea unui baiat de 15 ani despre o relatie sexuala cu un adult, fapta incadrata ca viol in legea penala americana. Jennings nu raporteaza incidentul autoritatilor(desi, ca profesor,avea obligatia legala sa o faca), in schimb il sfatuieste pe tanar sa se protejeze folosind prezervativul. Singurul canal media care trateaza subiectul este Fox News.
Panerele Negre. In ziua alegerilor prezidentiale din 2008, 2 membri ai partidului Noile Pantere Negre-partid care incita la ura rasiala -patruleaza in fata unei sectii de votare din Philadelphia, agitand bastoane de politist in preajma celor care erau potentiali votanti impotriva candidatului Barak Obama. Scenele sunt inregistrate cu echipament video si cei doi sunt pusi sub acuzare de catre Procurorul General al SUA.Fapta de care sunt acuzati:intimidarea votantilor
Pe 1 iunie 2010, J.Christian Adams, procuror in cadrul Departamentului de Justitie, demisioneaza, acuzand oficiali ai Departamentului de Justitie ca impun neinstrumentarea cazurilor de intimidare a votantilor, daca victima e alba si persoana acuzata este neagra. Adams se refera in particular la cazul Panterelor Negre din Philadelphia. Din nou, singurul canal de stiri care raporteaza incidentul este Fox News.
Desi presat de media sa exprime un punct de vedere privitor la gravele acuzatii aduse de Adams, Procurorul General Eric Holder raspunde cu o tacere totala.Aproape totala, se cuvine sa reformulez. Procurorul General accepta invitatia lui Bob Schieffer de a da un interviu pentru CBS News. Stupoare, insa:desi nimeni nu reusea sa-i ia un punct de vedere cu privire la cazul Adams/Panterele Negre, Schieffer omite sa-i ceara un punct de vedere privitor la controversa. Intrebat ulterior de ce nu a abordat subiectul sus-mentionat in cadrul interviului, Schieffer raspunde ca habar n-avea de controversa respectiva.
Donald Berwick
Numit responsabil cu sistemul asigurarilor de stat de sanatate(Medicare, Medicaid) in perioada cand senatorii erau in vacanta de Ziua Independentei, pentru a evita audierea in Comisia Senatoriala de specialitate,cu intrebari incomode ale Opozitiei si raspunsuri de inspiratie marxsista ale numitului, ca in cele ce urmeaza:
You could have protected the wealthy and the well, instead of recognizing that sick people tend to be poorer and that poor people tend to be sicker and that any health care funding plan that is just, equitable, civilized and humane must, MUST redistribute wealth from the richer among us to the poorer and the less fortunate. Excellent health care is, by definition, redistributional.
Din nou, Fox News e singurul canal media care raporteaza situatia.
Shirley Sherrod. Vorbind la o reuniune a NAACP(National Association for the Advancement of Colored People), Shirley Sherrod, Director pentru Dezvoltare Rurala pentru statul Georgia din cadrul Departamentului Agriculturii, povesteste audientei cum a refuzat sa-l ajute pe un fermier sa nu-si piarda ferma pentru ca era alb. Dovada video e preluata de Fox News de pe websiteul www.biggovernment.com.
Conform planului, CBS, NBC si ABC ignora stirea, dar presiunea la care e pus Departamentul Agriculturii ii face pe oficialii acestuia sa forteze demisia lui Sherrod
Am cateva vesti proaste pentru cei din mainstream media: Fox News ii distruge la capitolul audiente si incercarea lor de a impune o agenda pe linia Casei Albe nu e inghitita de americani. Fox News, radiourile axate pe talk-showuri si blogosfera sunt alternativa la socialism in America.
Iar cota de popularitate a presedintelui Obama e in cadere libera:46% conform Rasmussen Polls pentru 20 Iulie 2010.


1 comment:

costin said...

http://patrupedbun.net/administratia-obama-si-reabilitarea-lui-mao/ :)