Tuesday, December 21, 2010

Cea mai noua unealtă a luptei de clasă:taxa pe moştenire

 Joia trecută s-a votat în Camera Reprezentatilor legea care introduce taxa pe moştenire: 35% pentru averile ce depăşesc 10 milioane de dolari. Pachetul legislativ în care se regăseşte taxa respectivă este rezultat al compromisului dintre Preşedintele Obama şi republicani,menit să menţină nivelui de taxare din era Bush, care ar urma să crească în cazul în care noua iniţiativă legislativă nu va fi fost promulgată înainte de 31 decembrie.
  Este de menţionat faptul că la momentul promovării pachetului legislativ sus-menţionat taxa pe moştenire în S.U.A. era zero.
  Democraţii, aceşti Robini Huzi ai clasei nemuncitoare, nu s-au mulţumit cu introducerea noii taxe, ci şi-au arătat nemulţumirea că nivelul de taxare nu e îndeajuns de ridicat. Alternativa propusa de acestia cuprinde reducerea pragului minim de taxare la 7 milioane sau creşterea procentului de taxare la 35 la 45 de procente din valoarea moştenirii.
http://www.foxnews.com/politics/2010/12/17/despite-tax-deal-battle-estate-tax-likely-continue/
  Într-un interviu acordat Russia Today ,Rep.Jan Schakowsky(D-Ill) îşi arată  dispreţul faţă de bogaţii Americii, avertizând că S.U.A. se îndreaptă spre modelul ţărilor bananiere, unde un procent foarte mic al populaţiei deţine majoritatea resurselor financiare. Un model clasic de invidie îndreptata împotriva celor care sunt motorul economiei americane şi principalii creatori de locuri de muncă. Să-i amintim doamnei Schakovsky două aspecte care îi privesc pe cei înfieraţi cum mânie proletara de Domnia-Sa: Cei mai bogaţi 1% dintre americani plătesc 40% din totalul taxelor colectate anual de I.R.S. şi totalul taxelor federale pe venit colectate de la cei mai bogaţi 1%  depăşeşte încasările provenite de la ultimii 95%.
http://www.taxfoundation.org/publications/show/250.html




 Corului invidiosilor i se alătură şi Barney Frank(Rep. D-Ma), care aduce argumentul că cei care moştenesc averi n-au contribuit la ele cu sudoarea frunţii, de aceea trebuie neapărat să le împartă cu Statul. Ce conteză că-i taxăm de două ori, că doar au de unde să dea, nu?
  


Îi provoc pe cei tentaţi să plece urechea la cei care îi dispreţuiesc pe bogaţi să-şi pună o singură întrebare: Când a fost ultima data când o persoană săracă v-a oferit un loc de muncă?

  De citit:Bernard Goldberg:Thank God for rich people
http://www.bernardgoldberg.com/thank-god-for-rich-people/

Update: O dezbatere interesanta asupra subiectului la Fox Business Channel

No comments: