Friday, December 24, 2010

Un adevărat erou:Louie Zamperini

 Într-o lume în care valoarea se calculează în milioanele de dolari încasate la box-office, în care principiile, morala, onestitatea şi modestia tind să devină doar nişte cuvinte prăfuite ratacite între coperţile dicţionarului, mai există încă oameni a căror viaţă se confundă cu istoria.
 
 Jocurile Olimpice de la Berlin: tânărul Louie Zamperini atrage atenţia Führer-ului printr-un impresionant ultim tur de pistă în cursa de 5.000 de metri.Hitler insistă să-l cunoască şi să-l felicite personal.
 
 În 1941, Louie se înrolează în U.S.Army Air Force, fiind trimis la baza aeriană din Hawaii . După mai multe misiuni încheiate cu succes, bombariderul B-24 pilotat de Louie sucombă în urma unei defecţiuni tehnice. Louie supravieţuieşte accidentului, fiind salvat de forţele navale japoneze după 47 de zile petrecute în derivă pe apa  Oceanului. Scăpat cu viaţă după teribila întâmplare, este luat prizonier de către japonezi. În acest timp, familia sa abandonase speranţa de a-l mai vedea vreodată în viaţă, crezându-l ucis în misiune.La sfârşitul războiului, este eliberat şi se intoace acasă fiind primit cu onorurile cuvenite unui adevărat erou.
   Întâlnirea cu pastorul Billy Graham îi va schimba viaţa pentru totdeauna, făcându-l să-şi întoarcă faţa către credinţa în Dumnezeu. Se întâmpla în 1949. În următorii 60 de ani, Louie a servit drept mentor pentru tineri care aleseseră drumul greşit în viaţă, a purtat torţa olimpică la Jocurile Olimpice din 1984-Los Angeles, s-a întors în Japonia de două ori(o data pentru a-şi ierta torţionarii din perioada prizonieratului-în anii '50, a doua oară peentru a purta torţa olimpică la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Nagano din 1998 ) şi a continuat să vorbească public despre experienţele trăite şi despre credinţa în Dumnezeu.
 Povestea lui Louie Zamperini este cea a unui erou a cărui viaţă  se confundă cu istoria Americii din ultimul secol.    





Louie Zamperini-website oficial http://www.louiezamperini.com/
Memorii-Devil at my heels-http://tiny.cc/gxybg
Carte biografica:Laura Hillenbrand-Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption http://tiny.cc/iogcq

No comments: