Saturday, December 11, 2010

Democraţii şi controlul asupra mass media

În martie 2004 se lansa postul de radio Air America, în dorinţa de a contrabalansa influenţa realizatorilor conservatori de talk show ca Rush Limbaugh, Sean Hannity şi Mark Levin. Proiectul s-a dovedit un total eşec, întreprinderea liberală sfârşind prin declanşarea procedurilor de faliment în ianuarie 2010.
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/01/21/AR2010012103868.html

Înfrângerea suferită pe piaţa liberă a ideilor nu i-a descurajat pe liberali.Realizând că publicul american nu e înnebunit după ideile stângiste, tot ce le-a rămas de făcut e să încerce să intimideze şi să reducă le tăcere media nealiniată.
Marţea trecută, într-un interviu acordat MSMBC, Al Sharpton pleda pentru interzicerea de către FCC(Federal Communications Commission) a talk show-ului lui Rush Limbaugh, pe motiv de remarci pe care respectivul le considera ca fiind rasiste.

În spiritul toleranţei liberale, Al Sharpton nu e împotriva libertăţii de exprimare a lui Rush Limbaugh, cu condiţia ca acesta să se exprime în particular, la el acasă.Rush trebuie să fie atent să nu-l deranjeze pe Al atâta timp cât foloseşte lungimile de undă publice.
Al Sharpton nu e singurul care atacă media nealiniată regimului Obama.Van Jones, fost "Green Jobs Czar" în administraţia Obama, forţat să demisioneze când publicul a aflat despre simptiile sale comuniste , pledează de asemenea pentru controlul asupra media.


Într-un moment de sinceritate, senatorul Rockfeller(D-WV), scârbit de retorica partizană din media, sugera FCC să închidă Fox News şi MSNBC. Mi-a plăcut echidisatnata senatorului, care pune pe acelaşi plan ţânţarul şi elefantul: Fox News are în mod constant de 2-3 ori mai mulţi telespectatori decât MSMBC.
http://tvbythenumbers.zap2it.com/2010/12/10/cable-news-ratings-for-thursday-december-9-2010/75050
De asemenea, Fox News e singurul post tv la care comentatorii şi invitaţii cu vederi conservatoare contează cu adevărat.Reducerea la tăcere a Fox News e visul umed al oricărui liberal.

Tabloul n-ar fi complet fără comisarul FCC, care consideră că publicul american are dreptul la un anumit gen de ştiri şi că e treaba guvernului de a veghea ca aceste ştiri să ajungă la public.


Atacurile exemplificate anterior nu sunt întâmplătoare. Fox News şi realizatoriii conservatori de talk-showuri sunt văzuţi de liberali ca vinovaţi principali în pierderea alegerilor intermediare de către democraţi. Chiar a doua zi după alegeri, Obama punea eşecul democraţilor nu pe seama politicilor falimentare ale executiviului şi legislativului, ci prin dificulatatile de comunicare ale administraţiei. Cum ar veni, needucaţii de americani se uită la Fox News, ascultă Rush Limbaugh la radio şi sfârşesc prin a vota cu republicanii.

No comments: