Friday, April 15, 2011

Marxistul-şef a găsit soluţia scoaterii Americii din criză:Rich can afford to give back a little bit more

Remarc în discursul de acum două zile al preşedintelui Obama cum acesta scoate din trusa de scule a micului socialist unealta-i preferată:cea a luptei de clasă. Mă opresc la două sintagme :
  "Less fortunate"-în traducere liberă, cei săraci. Gândirea stângista pune lipsa unui nivel ridicat de viaţă al săracilor pe seama lipsei norocului în viaţă, ci nu a lipsei de motivaţie, a lenei şi a obişnuinţei de a fi atârnători la ţâţa generoasă a banuţilor de la guvern.Mesaj pentru organizatorul comunitar: cu excepţia celor cu handicap fizic/psihic, toţi ceilalţi membri ai grupului "less fortunate" au ajuns aşa by choice. Sigur, ei formează un procent însemnat din totalul celor care ies la vot. Şi când votează, ghici ce partid aleg?
  "Give back"- cu referire la cei bogaţi. Strâns legat de conceptul anterior.Orice socialist care se respectă consideră că cei care au acumulat bogăţie au făcut-o prin explotarea celor "less fortunate" şi pentru că au fost pur şi simplu loviţi de noroc iar acum a venit timpul să dea înapoi o parte din ce au câştigat la loteria vieţii. Nici un cuvânt despre sacrificiile şi disciplina care i-au adus în poziţia de a acumula averile respective.
  Discursul de faţă e binevenit în perspectiva alegerilor de anul viitor, când americanii vor avea o alegere clară între capitalism şi socialismul de tip european .

2 comments:

costin said...

ai vazut asta?
http://www.youtube.com/watch?v=661pi6K-8WQ

Teacheru said...

L-am trecut cu vederea de cateva ori, dar nu m-am oprit niciodata sa-l vizionez pana acum cateva minute. Excelelnt!