Thursday, April 07, 2011

Care sunt perspectivele republicanilor de a-l învinge pe Obama în 2012?

Uitându-mă la discursurile publice ale potenţialilor candidaţi republicani pentru 2012, perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare. Majoritatea candidaţilor republicani practică un joc de aşteptare, în timp ce maşinăria preşedintelui Obama lucrează la foc continuu de vreun an de zile. Cei care remarcau că Obama se crede încă în campanie electorală sunt corecţi în proporţie de 100%. Cred că singurul lucru pe care nu l-au prins în imagine e faptul că preşedintele îşi menţine atitudinea de campanie în mod deliberat, ci nu pentru că ar fi rupt de realitate. În fapt, cred că Obama e la curent cu tot ce înseamnă realitatea şi nu-i place deloc ceea ce vede. În consecinţă, lucrează neobosit în sensul transformării fundamentale a Americii în America post colonială.
Republicanii nu par să fie conectaţi încă la cursa de anul viitor, în timp ce stafful preşedintelui lucrează cu motoarele turate la maxim . Puţinele voci care spun lucrurilor pe nume nu vor conta, din păcate, în 2012: Chris Christie, Allen West sau Mike Pence.
În câteva cuvinte, iată ce cred depre o parte dintre candidaţii sau potenţialii candidaţi republicani dispuşi să-l înfrunte pe Obama în 2012:
Tim Pawlenty: Un tip de treabă, îmi plac clipurile lui electorale, însă nu cred că are vreo şansă în alegerile primare.
Mitt Romney: are stofă şi discurs de preşedinte, însă are o mare problemă:RomneyCare. Ar avea o şansă reală să-l bată pe Obama dacă şi-ar asuma eşecul reformării sistemului de sănătate din Massachusetts.
Sarah Palin:Ţine discursuri extraordinare, electrizează electoratul conservator, fără şanse în alegerile genrale, însă.
Donald Trump: sper să candideze, în felul ăsta stafful preşedintelui va trebui să mobilizeze resurse semnificative pentru a-l contracara. Dacă îşi va juca bine cartea, are o şansă la nominalizare din partea republicanilor.
Herman Cain: Dintre cei care şi-au anunţat deja candidatura, Cain e candidatul care are cel mai bun discurs. Are un handicap insurmontabil:accentul sudist.
Într-o lume perfectă, mi-aş dori un tichet republican Christie/West. Poate în 2016.

No comments: