Tuesday, April 19, 2011

Rush :Standard&Poor's transmite un mesaj lumii întregi că Obama e un dezastru

O ştire a luat prin surprindere lumea financiară ieri dimineaţă: Standard&Poor's a modificat previziunile de ţară pentru S.U.A. de la "Stabil" la "Negativ". În afara impactului negativ asupra pieţelor de capital, mesajul pică într-un moment total neprielnic pentru Casa Albă. Reacţia lui Rush nu a intraziat să apară:"S&P transmite un mesaj întregii lumi:Obama e un dezastru"

3 comments:

roadrunner said...

O ştire a luat prin surprindere lumea financiară ieri dimineaţă: Standard & Poor's a modificat previziunile de ţară pentru S.U.A. de la "Stabil" la "Negativ".

Nu a fost nici o surpriza! Toata lumea stie ca S.U.A. este insolvabila. S&P ar fi putut sa "modifice" asta si acum 6 luni, si acum un an, si acum 2 ani.



În afara impactului negativ asupra pieţelor de capital, mesajul pică într-un moment total neprielnic pentru Casa Albă.

Actually, momentul este foarte prielnic pentru Casa Alba. "Modificarea" a fost anuntata exact inainte ca Congresul sa se apuce sa dezbata marirea liniei de credit a Americii. Chestia va fi demagogizata pe urmatoarea linie: "Sint iresponsabili aceia care se opun extinderii liniei de credit tocmai acum, intr-un moment de grav pericol pentru tara, cind pina si S&P ne avertizeaza ca..." si bla-bla-bla si bla-bla-bla.

Anuntul vine la tzanc ca sa fie folosit ca argument de catre proponentii maririi si ca sa fie, de asemenea, folosit in demonizarea oponentilor.

Coincidenta e mult prea mare! Iar eu nu cred in coincidente.

Teacheru said...

Nu sunt un cunoscator al metodologiei folosite de cei de la S&P, insa banuiesc ca au avut motivele lor sa nu modifice previziunile cu timp in urma. Au ales sa o faca acum.Sigur ca toata lumea vede incotro se indreapta economia, insa nu cred ca majoritatea oamenilor, fie ei si experti financiari, au prezis momentul in care S&P va schimba previziunea de tara. De aici surpriza.
Referitor la momentul prielnic, nu cred ca asta aflam din incercarile oficialilor de la Casa Alba de a indupleca S&P http://tiny.cc/56zqv

roadrunner said...

Da, am vazut si eu oh-urile si ah-urile oficialilor de la Casa Alba, Geithner printre altii, inca inainte de a-ti trimite postul.

Hmmm... metodologia lui S&P... tare mi-e teama ca consista in umezirea degetului si ridicarea lui in vint. Totul e un hype, un hollow prestige, pe dinauntru sint slabi, superficiali, goi si putrezi, treaba merge din inertie, e doar un ritual al carui semnificatie l-au pierdut de mult si pe care-l practica fara sa-l inteleaga. Anunti lucruri evidente care se vad si din luna, cu emfaza si "gravitas" si lumea te ia de guru.

Daca articolul din WaPo confirma ceva, el confirma faptul ca macar o parte din metodologie consta in comanda politica. Si asta o face inca din primul paragraf:

The Obama administration privately urged Standard & Poor’s in recent weeks not to lower its outlook on the United States — a suggestion the ratings agency ignored Monday, two people familiar with the matter said.

Pai, daca au facut-o "privately", de unde putem noi pentru ca sa stim ce-au pus la cale? Sa ne bazam pe "two people familiar with the matter" despre care nu stim nimic?

Nu cred ca mai e cazul sa mentionam ca si WaPo este ghidonat politic.

Sigur, exista si dezavantaje, acelea ca un Limbaugh, Hannity, Fox, etc. s-o dea asa cum au dat-o. Insa ciinii latra, caravana merge, iar mie ipoteza mea imi pare ca le ofera mai multe avantaje politice decit dezavantaje. Iar principalul avantaj politic este ca baga groaza-n populatie, asa cum au facut-o si in septembrie 2008.

Articolul din WaPo si vaietele lui Geithner nu-mi slabesc ipoteza, dimpotriva, mi-o confirma, e in logica jocului. Se pregateste terenul pentru discutiile din Congres. Si iar o sa asteptam pina in ceasul al doishpelea, intr-o trepidatie, iar o sa puna CNN ceasul pe numaratoarea inversa, iar... Ce circ!

Sa vedem cum va evolua retorica pe tema "raising the debt limit".