Monday, January 17, 2011

Fitile (diplomatice?) româneşti contra Sarei Palin

Acum câteva ore am primit un e-mail cu ultimul newsletter al Strada 32, comunitate online pentru românii din diaspora. Primul subiect mi-a atras atenţia. Îl redau integral în cele ce urmează: Evenimentele recente din Statele Unite. Putem opri influenta coroziva a politicii fanatice si urmarile ei? Mirela Ciucur As vrea sa aduc in atentie celor care locuiesc sau urmaresc in Statele Unite un subiect socant si mult discutat zilele acestea care continue sa ne trezeasca ingrijorarea cu privire la nivelul alarmant al violentei politice intr-un stat profunt democratic si cu o lunga traditie in libertatea de opinie politica. Presupun ca multi dintre noi urmarim evolutia evenimentelor si ne revoltam la magnitudinea celor intamplate. Ce opinii v-ati format in legatura cu acest eveniment si pe care le-ati impartasi pe acest forum pentru a fi transmise mai departe si incluse intr-o posibila actiune comuna de protest cu suportul reprezentantii diplomatici romani in US? Mai jos cateva surse si comentarii care ne-au fost sugerate de un distinct membru al diplomatiei romane in Statele Unite: “Express your political opinion on a matter of such magnitude as the shooting of Congresswoman Gabrielle Giffords - and the killing of six others including a 9-yr old girl - that deserves a response. Of particular concern is the deliberate incitement to violence propagated by public figures, exemplified by Sarah Palin (see graphic below) and many others particularly in the far right media. You may wish to address comments to her or other individuals or authorities - and share it with us. NY DAILY NEWS: Rep. Gabrielle Giffords' blood is on Sarah Palin's hands after putting cross hair over district NOTE: Palin's website used rifle cross-hairs to target politicians in the last election. This message accompanied it: "Take Back the 20!" and, "Don't Retreat, Instead - RELOAD!" Her PAC email is:info@sarahpac.com Her Facebook page: Sarah Palin Facebook Here's what a person named Tina King shamelessly posted on the Palin Facebook site in regard to C. Green, the 9yr old who was killed: "Tina King It's ok. Christina Taylor Green was probably going to end up a left wing bleeding-heart liberal anyway. Hey, as "they" say, what would you do if you had the chance to kill Hitler as a kid? Exactly.”
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
În cazul în care ceea ce afirmă autoarea acestui newsletter este adevărat, faptul că un diplomat român în misiune la Washington ar adopta fără discernământ poziţia stângii americane de învinovăţire a Sarei Palin pentru crimele din Tucson denotă o crasă lipsă de profesionalism şi pune diplomaţia românească într-o poziţie foarte delicată.Ne întrebăm dacă ministrul Baconschi ştie cu ce se ocupă cei trimişi să reprezinte interesele României la Washington.
Pentru cei care tind să se inspire din teoriile stângiste unde republicanii cei răi sunt vinovaţii morali pentru toate asasinatele din istoria Americii (acuzaţii împotriva dreptei s-au făcut şi în 1963, la asasinarea lui JFK; ulterior s-a dovedit că Lee Harvey Oswald, cel găsit vinovat de către investigatorii criminalişti era simpatizant comunist). Surpriză: hărţile electorale cu ţinte nu sunt invenţiile republicanilor diabolici incitatori la omoruri în masă. Ele sunt folosite şi de către adversarii politici ai acestora, democraţii. Hărţile respective nu sunt altceva decât reprezentări grafice ale teritoriilor pe care candidaţii pe care îi susţin intenţionează să le cucerească (prima imagine de mai jos). În alte cazuri, sunt ţinte politice inspirate de modul în care au votat adversarii republicani într-o situaţie anume (a doua imagine de jos, unde "ţintele" sunt reprezentate de deputaţi Republicani care au votat împotriva actului de "stimulare economică" adoptat de Obama şi Democraţi). Ca să nu mai menţionăm o postare de pe pe situl stângist Daily Kos (imaginea a treia de mai jos), cu două zile înainte de tentativa de asasinat asupra deputatei Giffords. Autorul postării o declară MOARTĂ pe Giffords, deoarece votase împotriva menţinerii lui Nancy Pelosi în funcţia de lider al Democraţilor din Congres. Acest articol a dispărut între timp de pe Daily Kos. Nimeni din tabăra conservatorilor nu i-a acuzat pe democrati de oribilele asasinate, însă am găsit de necesar să inserăm imaginile de mai jos pentru a demonta teoria vinovăţiei dreptei cu propriile "arme" ale acuzatorilor.

 
Pentru cei care tind să se inspire din teoriile stângiste unde republicanii cei răi sunt vinovaţii morali pentru toate asasinatele din istoria Americii (acuzaţii împotriva dreptei s-au făcut şi în 1963, la asasinarea lui JFK; ulterior s-a dovedit că Lee Harvey Oswald, cel găsit vinovat de către investigatorii criminalişti era simpatizant comunist). Surpriză: hărţile electorale cu ţinte nu sunt invenţiile republicanilor diabolici incitatori la omoruri în masă. Ele sunt folosite şi de către adversarii politici ai acestora, democraţii. Hărţile respective nu sunt altceva decât reprezentări grafice ale teritoriilor pe care candidaţii pe care îi susţin intenţionează să le cucerească (prima imagine de mai jos). În alte cazuri, sunt ţinte politice inspirate de modul în care au votat adversarii republicani într-o situaţie anume (a doua imagine de jos, unde "ţintele" sunt reprezentate de deputaţi Republicani care au votat împotriva actului de "stimulare economică" adoptat de Obama şi Democraţi). Ca să nu mai menţionăm o postare de pe pe situl stângist Daily Kos (imaginea a treia de mai jos), cu două zile înainte de tentativa de asasinat asupra deputatei Giffords. Autorul postării o declară MOARTĂ pe Giffords, deoarece votase împotriva menţinerii lui Nancy Pelosi în funcţia de lider al Democraţilor din Congres. Acest articol a dispărut între timp de pe Daily Kos. Nimeni din tabăra conservatorilor nu i-a acuzat pe democraţi de oribilele asasinate, însă am găsit de necesar să inserăm imaginile de mai jos pentru a demonta teoria vinovăţiei dreptei cu propriile "arme" ale acuzatorilor.
Pe aceeasi tema:http://inliniedreapta.net/nu-sariti-la-concluzii/

No comments: