Wednesday, February 16, 2011

Chris Christie spre Washington? Deocamdată pentru o zi

Văzut de unii drept front runner între candidaţii republicani pentru prezidenţialele din 2012, Chris Christie încă neagă interesul de a intra în cursă. Azi am asistat la discursul pe care îl aşteptam, din partea celui care şi-a făcut un renume din abordarea directă şi fără menajamente ale temelor de care alţi politicieni fug ca dracul de tămâie. Invitat la American Enterprise Institute, Christie a vorbit preţ de aproape o oră.
Iată câteva dintre ideile discursului:
Cu privire la discursul preşedintelui Obama despre starea naţiunii: Obama ne vorbeşte despre lucruri mari pe care le plănuieşte pentru America:trenuri de mare viteză, accesul la internet de mare viteză a 80% dintre americani până în nu ştiu ce an, un milion de maşini electrice pe şoselele Americii până la o anumită dată.Să vă spun ceva: astea nu sunt lucrurile mari pentru politica americană, sunt doar desertul. Lucrurile mari şi care merită ateniţe sunt cele fără de care nu va fi posibil ca americanii să aibă aces la internet şi maşini electrice.Obama şi republicanii practică o "strategie politică" de aşteptare, sperând că partea cealaltă să iniţieze discuţia, ca ei să poată reacţiona.Lucrurile mari de care nimeni nu vorbeşte sunt creşterea vârstei de pensionare, nevoia de reforma a Medicare şi Medicaid, fără de care America se intreaptă spre faliment.



Despre succes şi exceptionalismul american: deciziile pe care le luăm în prezent vor fi judecate de către generaţiile viitoare, care vor decide dacă am fost o generaţie de excepţie sau nu.



Despre reforma sistemului de pensii: Oamenii sunt dispuşi la scarificii, dar e nevoie de cineva care să spună lucrurilor pe nume. E nevoie de lideri.



Despre primele 13 luni în poziţia de guvernator al statului New Jersey:Democraţii iubitori de taxe mărite şi reacţia guvernatorului la adresa ameninţărilor că democraţii vor provoca o criză guvernamentală dacă acesta nu va fi de acord cu creşterea impozitului pe venit.



Pentru cei interesaţi, discursul integral aici:




Postări similare:
http://teacheru.blogspot.com/2011/01/chris-christie-catre.html

No comments: