Sunday, February 06, 2011

David Cameron la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen:Extremismul musulman şi eşecul multiculturalismului

Premierul David Cameron a dat semnalul unei schimbări în politica guvernului britanic faţă de minorităţile politice şi religioase.În discursul pe care l- a avut la o conferinţă despre securitate, Cameron a recunoscut eşecul multiculturalismului. De asemenea, acesta a atras atenţia asupra extremismului musulman.
În contextul dezbaterii despre identitatea naţională şi toleranţa religioasă, premierul Cameron proclamă sfârşitul "toleranţei pasive" a comunităţilor divizate, sugerând că membrii diferitelor religii vor trebui să se integreze în societatea britanică şi să-i îmbrăţişeze valorile.
A fi britanic înseamnă să crezi în libertatea de expresie şi religioasă, democraţie şi drepturi egale, indiferent de rasă, sex sau înclinaţii sexuale în opinia lui Cameron.
Acesta avertizează că grupurile care nu vor promova valorile britanice vor înceta să primească finanţări din banii publici.
Discursul, deşi unul soft, presărat cu formulări corecte politic, e un binevenit semnal de alarmă privitor la ceea ce se întâmplă în Europa post-creştină. Este de urmărit cum va fi implementată noua politică, în contextul opoziţiei din partea laburiştilor şi a liderilor comunităţii musulmane.
Sursa:Power Line http://www.powerlineblog.com/archives/2011/02/028291.php



2 comments:

Unknown said...

Sper ca si Canada sa preia aceasta mentalitate !

Teacheru said...

Eu sper ca lumea sa se trezeasca. Corectitudinea politica ii impiedica pe multi sa ia atitudine. Chiar si Cameron o baga pe aia cu "extremistii de dreapta", sa nu cumva sa ofenseze pe cineva.